MENIU

Automobilus - cum ne pregătim cel mai bine mașina pentru iarnă. Sfaturi practice

Automobilus -  este perioada în care temperaturile încep să scadă iar mașină trebuie pregătită pentru a face față iernii. Avem câteva sfaturi practice despre ceea ce ar trebui să faceți mașinii ca să nu aveți probleme toată iarnă.

Automobilus - aici găsiți o mulțime de sfaturi dar și produse și piese auto pentru șoferii care chiar se îngrijesc pe mașinile lor.

Avem pentru voi câteva sfaturi pentru a vă pregăti mai bine de sezonul rece dacă sunteți proprietari de mașini. Este evident că temperaturile scăzute și umezeala dar și înghețul afectează funcționarea mașinii dacă nu e pregătită din timp așa cum trebuie.

Tocmai de asta vă oferim câteva sfaturi pe care le puteți pune în aplicare foarte ușor.

Automobilus cinci sfaturi esențiale

În primul rând bateria ar trebui să fie printre primele lucruri pe care le verificați odată cu apropierea sezonului rece. iarna bateria este solicitată mult mai mult pentru că motorul pornește greu și are nevoie de curent electric mai mult.

Iarna e recomandat să nu porniți temul audio farurile sau aerul condiționat înainte de pornire a motorului. Dacă bateria este mai veche de 3 ani ar trebui să mergeți la un service auto ca să vă asigurați că nu are nicio problemă.

Anvelopele de iarna sunt obligatorii prin lege în România iar amenzile sunt de până la 20 de puncte adică peste 2000 RON. e recomandat să folosiți anvelope specifice fiecărui sezon în parte și să le înlocuiți atunci când se uzează. O altă recomandare importantă este să încercați să folosiți jante pentru fiecare din cele două seturi de anvelope chiar dacă e mai costisitor la început. Pe parcurs pot apărea dificultăți în montarea anvelopelor pe jantă diferite sau probleme legate de etanșare.

Antigelul trebuie incluse în pachetul de verificări periodice pentru că este foarte important.verificați cu atenție densitatea antigelului din sistemul de răcire nivelul lichidului de răcire dar fie temperatura la care urcă lichidul de răcire în timpul funcționării motorului.

 

Mai multe articole despre: