MENIU

Australian Open: Violenţe interetnice între suporterii sârbi şi cei bosniaci, la partida dintre Djokovic şi Amer Delic - VIDEO

Foto: www.foxnews.com

Violenţe interetnice la Australian Open. Partida dintre tenismenul Novak Djokovic şi americanul de origine bosniacă Amer Delic a fost umbrită de disputele dintre grupurile de suporteri sârbi şi cei bosniaci, care s-au implicat în adevărate lupte de stradă în apropierea arenei centrale. Nu e prima dată când imaginea sportului alb este pătată de agresiunile suporterilor, la turneul de Mare Şlem de la Antipozi. Din 2007, în fiecare an, Australian Open-ul a fost marcat de bătăile între suporteri, provenind mai ales din spaţiul fostei Iugoslavii.

Bătăile între suporteri la Autralian Open tind să devină un lucru obişnuit. Ultimul incident s-a petrecut la partida dintre sârbul Novak Djokovic şi americanul de origine bosniacă Amer Delic. Mai mulţi suporteri au fost implicaţi în violenţe în apropierea arenei unde se desfăşura partida de tenis.

Pumnii, loviturile de picior şi chiar scaunele aruncate au reprezentat arsenalul folosit de fanii bătăuşi, care şi-au dat în petec până la intervenţia poliţiei australiene. Potrivit unor surse, o femeie a fost rănită, după ce a fost lovită în cap de un scaun aruncat de suporterii violenţi. Forţele de ordine australiene au arestat doi fani, iar alte 30 de persoane au fost identificate şi li s-a interzis accesul pe viitor la turneul de Mare Şlem.



Disputa de pe arena de tenis a câştigat-o Djokovic, care s-a calificat în turul patru, însă la capătul unui meci destul de greu. Sârbul, deţinătorul titlului la Australian Open, a câştigat partida cu Delic la capătul a patru seturi,  6-2, 4-6, 6-3, 7-6.

Nu e prima dată când Melbourne Park este scena violenţelor suporterilor.

În 2007, 150 de persoane au fost evacuate de la Openul Australian, chiar în ziua debutului turneului, din cauza bătăilor în care s-au implicat suporterii sârbi şi croaţi. Fanii s-au atacat atunci cu sticle şi cu beţe de steag, iar poliţia a părut surprinsă şi depăşită de aceste evenimente nedorite, petnru priam dată în istoria de mai mult de 100 de ani a prestigiosului turneu de tenis.

Anul următor forţele de ordine au evacuat alţi suporteri violenţi şi a făcut uz de gaze lacrimogene, de data aceasta cei vinovaţi fiind fanii greci.

Mai multe articole despre:
violenţe suporteri Australian Open sârbi