MENIU

Atacatorul de la şcoala din Germania era un adolescent retras, cu o colecţie mare de filme horror

Atacatorul de la şcoala din Germania părea un adolescent normal.
Foto: Realitatea TV
Foto: Realitatea TV

Detalii despre adolescentul care a ucis 15 persoane miercuri, în oraşul Wiennenden, au ieşit la suprafaţă. Acesta a început atacul la fosta sa şcoală unde a ucis numai un singur băiat. Celelalte victime de la şcoală sunt toate femei. Autorităţile consideră că uciderea cu predominanţă a femeilor ar putea fi un indiciu legat de motivele pentru care băiatul de 17 ani s-a transformat în ucigaş.

Băiatul de 17 ani a luat unul dintre pistoalele Beretta de 9 mm care se aflau în colecţia de 15 arme de foc ale tatălui său. Aceea se pare că era singura armă pe care tatăl său nu o încuiase în dulapul special. De asemenea, s-a descoperit că o cantitate mare de muniţie dispăruse din casa adolescentului. Poliţia l-a identificat pe atacator ca fiind Tim Kretschmer, un fost elev al şcolii unde a început atacul.

A ucis un elev, opt eleve, trei profesoare, cât şi o persoană dintr-o clinică localizată lângă şcoală. Poliţia a răspuns prompt, iar atacatorul a fugit cu o maşină furată de la un supermarket din apropiere.

Poliţia a declarat că majoritatea victimelor de la şcoală au fost ucise prin împuşcare în cap, iar alte şapte eleve au fost rănite. După ce a ucis alţi doi bărbaţi într-un magazin de autoturisme, adolescentul a murit în urma unui schimb de focuri cu poliţia. Oficiali ai poliţiei au declarat că cea mai bună ipoteză este că atacatorul s-a sinucis.

Un elev care părea normal

Kretschmer nu a fost un elev remarcabil, obţinând note medii. Unul dintre vecinii adolescentului, Michael, de 19 ani, a declarat că juca tenis de mas cu acesta şi l-a descris ca fiind o persoană retrasă, cu o colecţie impresionantă de filme horror. 

Poliţia estimează că elevii ucişi aveau vârste cuprinse între 14 şi 16 ani. Opt elevi au murit imediat, iar ultimul a murit mai târziu din cauza rănilor. Se crede că unul dintre elevii ucişi era din Kosovo.Se pare că una dintre profesoare a fost ucisă pentru că a apărat una dintre eleve. Profesoara s-a pus între elevă şi atacator şi a fost împuşcată pe loc. 

Poliţia a declarat că atacul a luat pe toată lumea prin suprindere. Unu dintre poliţişti a declarat: "Multe dintre victime încă mai ţineau pixurile în mână".