MENIU

Atac al preşedintelui la Curtea Supremă de Justiţie

Discursul preşedintelui României la ceremonia de primire a noilor judecători şi procurori
Foto: RTV
Băsescu: Acest "ce vrea judecătorul" s-a întâmplat nu demult la cea mai înaltă instanţă a ţării, modul în care ea a acţionat încâşcând Constituţia - aceasta este marea criză din Justiţie

Criza din Justiţie este de fapt o \"criză de credibilitate\", a declarat Traian Băsescu. Şeful statului a dat de înţeles că, nu de mult, un judecător de la Înalta Curte a dat o decizie subiectivă. Traian Băsescu a făcut aceste declaraţii la întâlnirea cu noii procurori şi judecători numiţi în funcţie ca urmare a promovării concursului organizat de Consiliul Superior al Magistraturii.

"Momentul de criză al Justiţiei în care dumneavoastră deveniţi parte a acestui sistem, nu este generat nici de lipsa de personal, nici de lipsa de resurse, ci de modul în care a acţionat Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, încălcând Consituţia. Aceasta este marea criză a sistemului din Justiţie şi ea a fost pusă în văzul întregii ţări ca efect al unei hotărâri a Curţii Constituţionale. Mai mult, criza se adânceşte. Astăzi, şi CSM a pierdut un proces la Curtea Constituţională. Acesta este motivul pentru care în Justiţie este o stare de criză, criza de credibilitate", le-a spus Traian Băsescu magistraţilor abia intraţi în sistem.

"Nu am de gând să vă spun ce trebuie să faceţi", a spus şeful statului noilor magistraţi, adăugând: "criza din Justiţie are legătură cu decizii ale magistraţilor".

"Să aveţi un singur stăpân - Legea", a fost apelul lui Traian Băsescu către noii magistraţi.

Mai multe articole despre:
magistraţi Traian Băsescu procurori CSM judecători