MENIU

Asigurările şi abonamentele la clinici, beneficiile preferate de români la slujbă, arată un studiu

Foto: newschannel.ro

Românii preferă ca beneficii la locul de muncă asigurările şi abonamentele la clinici, arată un studiu realizat de Mednet Marketing Research Center.

"Mai mult de o cincime (21,5%) dintre angajaţii bucureşteni şi 19,1% dintre angajaţii din provincie iau în calcul o asigurare privată de sănătate ca beneficiu suplimentar pentru care ar opta la locul de muncă", a declarat Monica Cabat, coordonator proiect în cadrul Mednet, la Conferinţa Naţională a Pensiilor Private.

Pensia privată facultativă se află pe locul al treilea într-un top al beneficiilor la locul de muncă luate în calcul de români, cu numai 11,3% dintre angajaţii din Bucureşti şi 10,2% dintre cei care lucrează în alte localităţi.

Abonamentele la o clinică medicală privată sunt preferate de 19,3% dintre angajaţii bucureşteni şi de 18,8% dintre cei din alte localităţi din ţară.

Studiul a fost realizat în perioada 2-14 aprilie 2009 şi la el au participat persoane cu vârste cuprinse între 22 şi 65 ani inclusiv, din Bucureşti şi oraşe cu mai mult de 100.000 de locuitori.

Atât pentru bucureşteni, cât şi pentru salariaţii din provincie, beneficiile mai puţin atractive sunt bonurile de cadouri, training-urile organizate de angajator şi bonurile de masă.

Media contribuţiei lunare pe care respondenţii ce intenţionează să contracteze o pensie privată facultativă ar fi dispuşi să o plătească este de 135,34 lei în Bucureşti şi 105,03 lei în provincie, se mai arată în studiu.