MENIU

Armata, implicată în vaccinarea anti-Covid a populației. Anunțul MOMENTULUI făcut de Nelu Tătaru

Armata, implicată în vaccinarea anti-Covid a populației. Anunțul MOMENTULUI făcut de Nelu Tătaru

Armata va fi implicată în vaccinarea populației în momentul în care vaccinul anti-Covid va ajunge la noi în țară. Este anunțul ministrului Nelu Tătaru, făcut astăzi la Sibiu. Pe de altă parte, ministrul a mai spus că nu este necesară carantinarea la nivel național. 

"Vor fi implicate toate structurile statului în această strategie de vaccinare. Noi avem în pregătire, lucrăm în fiecare zi, avem puncte focale și avem oameni care lucrează cu Comisia Europeană, stabilim această procedură și strategia de vaccinare", a declarat Tătaru, răspunzând unor întrebări, potrivit Ziare.com.

Ministrul a explicat că fiecare dintre tranșele de vaccin împotriva noului coronavirus care vor ajunge în România la începutul anului viitor va fi distribuită în teritoriu "cu ajutorul anumitor structuri". 

"Va fi implicată și armata, și DSU-ul, și spitalele județene, și medicii de familie", a adăugat Tătaru.

Potrivit ministrului, medicii specialiști care au terminat Rezidențiatul vor fi angajați în următoarea perioadă odată ce vor avea certificatele sau adeverințele necesare, Tătaru mizând pe faptul că aproximativ 200 de specialiști vor fi detașați către locurile unde este nevoie de ei în urma acestei măsuri.

Întrebat care ar fi soluția pentru ca elevii să meargă din nou la școală, ministrul a răspuns că este nevoie "să scadă numarul de infectări", mai arată sursa citată.

Mai multe articole despre:
tataru vaccin anticovid armata