MENIU

Armata americană se promovează pe Twitter şi Facebook

Foto: sxc.hu

Armata americană a anunţat lansarea unui cont oficial pe Facebook, dar şi înfiinţarea unui birou pentru promovarea pe platformele sociale online, în pofida unor norme care limitează accesul soldaţilor la site-urile de socializare.

"Tinerii de astăzi nu privesc ştirile seara. Au prieteni cu care împărtăşesc informaţiile pe Twitter sau pe Facebook", a declarat o purtătoare de cuvânt a armatei, Lindy Kyzer. "Dacă nu suntem prezenţi în aceste medii, nu vom putea vorbi despre armată", a adăugat ea.

Divizia de media online din cadrul armatei a fost creată în luna martie, iar pagina oficială de pe Facebook a instituţiei, lansată săptămâna trecută, are deja peste 8.000 de membri, a adăugat ea. Printre aceştia se numără soţii de soldaţi care doresc să primească sfaturi din partea altor familii de militari, tineri recruţi care aşteaptă mobilizarea sau foşti militari.

Armata şi-a făcut anul trecut şi cont pe Twitter, dar a avut un start lent, cu numai circa 5.000 de utilizatori.

Însă restricţiile privind securitatea informatică a Departamentului Apărării, implementate în 2007, reprezintă un obstacol în utilizarea site-urilor de socializare, iar soldaţilor desfăşuraţi în Irak sau Afganistan nu li se permite adeseori să acceseze Facebook sau Twitter din reţelele bazelor militare.

"Este trist şi face lucrurile mai dificile (...), dar dispunem de programe bune pentru internet cafe-uri" în zonele unde sunt desfăşuraţi militari, a explicat Kyzer.

Soldaţii aflaţi în teatrele de operaţiuni nu au dreptul să scrie pe blog fără să îşi informeze anterior superiori. Pe de altă parte comandanţii se pot exprima liber în mediile online. Generalul Ray Odierno, comandantul forţelor americane în Irak, are peste 5.000 de "prieteni" pe paltforma Facebook.

US Air Force, aviaţia militară americană, are cont pe Twitter, iar comandamentul marinei pentru Oceanul Pacific are propria pagină pe Facebook plină de fotografii.
Mai multe articole despre:
site americani armata Facebook socializare Twitter