MENIU

Arctica şi Antarctica au în comun peste 200 de specii de animale

Foto: moonbattery.com

Peste 200 de specii, de la balene la viermi, au fost găsite atât în Arctica cât şi în Antarctica. Până de curând, se credea că cei doi poli sunt zone pustii în care nu pot supravieţui decât urşii polari şi pinguinii.

Noile tehnici de cercetare i-au ajutat pe oamenii de ştiinţă să descopere o mulţime de specii noi, dovedind că Antarctica are mai multă biodiversitate decât Insulele Galapagos.

Cercetătorii au descoperit 235 de specii care trăiesc atât la Polul Nord cât şi la Polul Sud, precum şi animale care au migrat în aceste zone de gheaţă din cauza încălzirii globale.

Animalele găsite la ambii poli includ maratonişti precum balenele cenuşii şi păsări, dar şi viermi şi crustacee. Momentan se realizează teste de ADN pentru a confirma dacă speciile sunt identice.

Cercetarea a fost realizată de oameni de ştiinţă care s-au războit cu valurile de 14 metri din Antarctica şi cu atacurile urşilor polari de la Polul Nord, ca parte din programul internaţional Census of Marine Life.

Oamenii de ştiinţă au analizat informaţiile biologice din peste un milion de locaţii.

Census Of Marine Life este un program internaţional de cercetare, susţinut de agenţii publice şi private, cu scopul de a realiza un recensământ al biodiversităţii vieţii marine până în 2010.

Se crede că sunt între 230.000 şi 250.000 de specii marine în lume, incluzând 7.500 de animale în Antarctica şi 5.500 în Arctica.