MENIU

Arbitrii Tripa şi Danşa şi primarul Piteştiului, Tudor Pendiuc, audiaţi la DNA

Foto: www.sportarad.com

Arbitrii asistenţi Claudiu Tripa şi Laurenţiu Danşa, primarul oraşului Piteşti, Tudor Pendiuc, şi Gheorghţă Pieca, fost preşedinte al Consiliului de Administraţie al FC Argeş, au fost audiaţi, vineri, la DNA Piteşti. Tripa a fost audiat în legătură cu meciul dintre FC Argeş şi Poli Iaşi, scor 3-0, din etapa a 12-a a Ligii I.

"Am dat o declaraţie în legătură cu meciul arbitrat aici, la Piteşti, între FC Argeş şi Poli Iaşi. Am răspuns la toate întrebările procurorilor. Daca voi mai fi solicitat voi veni şi altă dată", a spus Tripa, la ieşirea de la audieri, care au durat o oră.

Întrebat dacă a fost citat de procurori ca martor sau în altă calitate, Tripa a răspuns: "Nu pot să precizez".

Meciul la care a făcut referire Tripa, s-a disputat în etapa a 12-a şi a fost câştigat de FC Argeş, cu scorul de 3-0.

Vineri au fost audiaţi la Piteşti în scandalul de corupţie din fotbal arbitrii Claudiu Tripa, din Arad, şi Laurenţiu Danşa, din Oradea, primarul Piteştiului, Tudor Pendiuc, şi Gheorghţă Pieca, fost preşedinte al Consiliului de Administraţie al FC Argeş.

Arbitrul asistent Laurenţiu Danşa a fost audiat de procurori timp de o oră şi a plecat fără a face declaraţii. Nici Gheorghiţă Pieca nu a făcut declaraţii după audiere.

Primarul Piteştiului, Tudor Pendiuc, a afirmat la ieşirea din sediul DNA că a fost citat ca martor. "Am fost chemat în calitate de martor. Când sunt lucruri pe care trebuie să le lămureşti, trebuie lămurite. Nu mi-au spus dacă voi mai fi chemat", a declarat Pendiuc.

În scandalul de corupţie în fotbal, care a fost declanşat la Piteşti, au fost arestaţi arbitrii Marcel Savaniu, Sorin Corpodean, Aurelian Bogaciu, vicepreşedintele autosuspendat al Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA) Marcel Lică, fostul preşedintele al CCA Gheorghe Constantin, patronul FC Argeş Cornel Penescu. De asemenea, sunt arestaţi preventiv, alături de Penescu, directorul hipermarketului piteştean PIC (aparţinând fraţilor Penescu, n.r.), Liviu Făcăleaţă, şi fostul director al OPC Argeş Cristian Libertatu.
Mai multe articole despre:
corupţie arbitraj audieri DNA Piteşti Tudor Pendiuc