MENIU

Aproape toţi angajaţii ArcelorMittal din Galaţi vor fi trimişi forţat în concediu

Foto: RTV

Concediu de odihnă forţat la combinatul ArcelorMittal din Galaţi. Conducerea şi sindicatele au decis ca aproape toţi cei 14.000 de angajaţi să fie trimişi acasă, prin rotaţie, în următoarele şase săptămâni.

Astfel, câte 3.000 de muncitori nu vor lucra timp de două săptămâni. În această perioadă, ei vor primi salariul integral, fără sporuri sau tichete de masă.

Conducerea combinatului anunţă însă că, dacă în următoarele trei luni industria siderurgică nu va cunoaşte o creştere, o parte dintre angajaţi vor fi trimişi în şomaj tehnic.

Pe de altă parte, doar 80 din cei 1270 de angajaţi ai combinatului ArcelorMittal Hunedoara s-au înscris pe lista de plecări voluntare, de la mijlocul lunii decembrie, când administraţia a deschis lista disponibilizărilor.

"Numărul celor înscrişi pe lista disponibilizărilor este, deocamdată, redus pentru că oamenii au fost în concediu şi încă nu au început cu toţii lucrul. Şi-au mai lăsat timp de gândire în privinţa acestei opţiuni”, a declarat Petru Vaidoş, liderul Sindicatului Siderurgistrul.

Potrivit liderului sindical, în zilele următoare se aşteaptă ca mai mulţi angajaţi ai combinatului din Hunedoara să solicite plecarea voluntară. El a precizat însă că nu toate cererile depuse vor fi aprobate. "Nu toţi cei care se vor înscrie pe listele de disponibilizări vor pleca. Asta pentru că administraţia ArcelorMittal şi-a rezervat dreptul de a aproba sau nu solicitările celor care acceptă disponibilizarea", a precizat Petru Vaidoş.