MENIU

Aproape 500 de gospodării au fost afectate de inundaţii în toată ţara

Foto: Realitatea TV
Furtuni şi ploi violente în mai multe judeţe ale ţării

Previziunile meteorologilor de furtuni şi ploi violente s-au adeverit. Aproape 500 de gospodării au fost afectate de inundaţii, cele mai multe fiind în comuna Valu lui Traian, judeţul Constanţa, unde ISU Constanţa a intervenit pentru evacuarea apei din 388 de gospodării, şi comuna Racoviţa, judeţul Sibiu, în care au fost inundate 50 de gospodării, potrivit IGSU.

În Craiova, apa a inundat străzile, iar circulaţia s-a desfăşurat cu dificultate. Ploaia puternică din ultimele ore şi canalizarea care nu a facut faţă precipitaţiilor au dus la inundarea mai multor subsoluri de case din cartierul Trivale din Piteşti.

50 de gospodării au fost inundate în această noapte la Potlogi, în judeţul Dâmboviţa. Mai multe echipaje au intervenit pentru a scoate apa din casele oamenilor.

Inundaţii şi la Ilva Mică, în judeţul Bistriţa Năsăud. O ploaie torenţială a umflat pârâul care trece prin localitate, iar apa a acoperit porţiuni din calea ferată, din DN17 şi a inundat câteva gospodării. 35 de judeţe se află sub atenţionare meteo cod galben încă de sâmbătă, la amiază.

Străzile din oraşul Craiova s-au inundat în mai puţin de o jumătate de oră. Ploaia căzută a făcut ca traficul să fie dat peste cap. Ploi torenţiale şi în judeţul Bistriţa Năsăud.

DN17D şi linia ferată au fost blocate pentru mai bine de o jumătate de oră, iar două podeţe au fost afectate de cantitatea mare de aluviuni adusă de apă.

Şi la malul mării ploaia s-a dezlănţuit. Străzile au fost acoperite cu apă în mai puţin de jumătate de oră. Mai multe locuinţe dintr-un cartier sunt fără curent electric din cauza fulgerelor, iar reţeaua de telefonie mobilă a căzut timp de aproape o oră.

Mai multe articole despre:
ploaie furtuni meteorologi ţară malul mării