MENIU

Aproape 3.500 de voluntari s-au înscris la Iaşi pentru campania "România prinde rădăcini"

Foto: maimultverde.ro

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Iaşi au declarat miercuri că aproximativ 3.500 de voluntari s-au înscris pentru a participa la acţiunea de împădurire care va avea loc, astăzi, la Iaşi, în cadrul campaniei "România prinde rădăcini", iniţiată de Realitatea TV.

"S-au înscris voluntari din majoritatea domeniilor de activitate, inclusiv medical, şcolar, armată, administraţie sau organizaţii non-guvernamentale. Ne aşteptăm că numărul voluntarilor să crească până vineri, având în vedere că până acum s-au înscris circa 3.500 de persoane", a declarat purtătorul de cuvânt al CJ Iaşi, Sebastian Tătaru.

Potrivit organizatorilor, voluntarii care vor să participe la acţiunea de la Iaşi pot să se înscrie pe site-ul oficial al organizaţiei non-guvernamentale MaiMultVerde sau se pot adresa autorităţilor ieşene.

Perimetrul de teren C.A. Rosetti pe care se va realiza plantarea, situat la ieşirea din Iaşi spre vama Sculeni, prezintă un grad ridicat de alunecare. Într-o primă etapă, ce se va desfăşura astăzi, se vor planta peste 25.000 de puieţi, pe o suprafaţă de cinci hectare, urmând a fi folosite specii care asigură regenerarea terenului: pin negru, salcâm şi sălcioară. Acţiunile de împădurire vor continua pe o perioadă de cinci ani, conform înţelegerii între iniţiatorii campaniei şi autorităţile ieşene, în zonă fiind disponibilă o suprafaţă totală de peste 20 hectare.

Campania "România prinde rădăcini" a fost iniţiată de Realitatea TV în toamna anului trecut şi se derulează în colaborare cu Regia Naţională a Pădurilor Romsilva, Organizaţia Non-Guvernamentală "MaiMultVerde" şi cu susţinerea Petrom. În luna martie, campania se desfăşoară în parteneriat şi cu consiliile judeţene din Ialomiţa, Dolj şi Iaşi.

În 2008 au fost plantaţi peste 75.000 de puieţi, cu ajutorul a 5.000 de voluntari. "România prinde rădăcini" a fost declarat cel mai bun program comunitar pe 2008.