MENIU

Aproape 2.800 de vasluieni au fost executaţi silit cauza datoriilor la bugetul local

Foto: avarvarei.ro

Aproximativ 2.800 de persoane din municipiul Vaslui au fost executate silit de Primărie, având popriri pe salarii sau sechestru pe bunuri, din cauza datoriilor la bugetul local.

Potrivit şefului Serviciului Financiar din cadrul Primăriei Vaslui, datoriile vasluienilor reprezintă taxe şi impozite locale neachitate în ultimii ani, precum şi amenzi neplătite. Datoriile acestora la bugetul local depăşesc suma de un milion de lei.

"Sunt mii de cetăţeni care au văzut că nu li se întâmplă nimic dacă nu plătesc impozitele sau amenzile şi au neglijat acest lucru ani de zile. Nu mai putem tolera astfel de situaţii, pentru că încasările la bugetul local sunt din ce în ce mai puţine, mai ales de când tot mai mulţi vasluieni au rămas fără locuri de muncă. Practic am fost forţaţi să recurgem la executarea silită a celor 2.800 de contribuabili care nu şi-au mai plătit restanţele de ani de zile. Am pus sechestru pe autoturisme şi locuinţe, pe lângă faptul că s-au făcut popriri pe salarii sau pensii”, a declarat luni, Eugen Boţ, şeful Serviciului Financiar din cadrul Primăriei Vaslui.

Alături de cei 2.800 de vasluieni executaţi silit, alte 7.000 de familii figurează cu datorii, dar nu au nicio sursă de venit.