MENIU

Apicultura rămâne o îndeletnicire profitabilă, chiar şi pe timp de criză

Foto: http://www.gradinapovestilor.ro/natura/albine2.jpg

Mierea îşi păstrează dulceaţa în afaceri! În plină criză economică, apicultura încă are succes. Din acest motiv, tot mai mulţi băcăuani s-au orientat spre creşterea albinelor şi producerea mierii de albine.

Numărul apicultorilor înregistraţi la Direcţia Sanitar Veterinară Bacău a crescut cu 20% faţă de anul trecut.

"S-a constatat că în ultima perioadă a crescut numărul apicultorilor din judeţul Bacău. La nivelul Bacăului au apărut două unităţi noi de procesare miere de albine care efectuează schimburi intracomutare cu aceste produse", a declarat şef coord. DSVSA Bacău, Alin Iordănescu.

Motivul orientării spre o asemenea afacere este profitul. 25 de familii de albine produc în jur de 250 kg de miere. Asta înseamnă un venit lunar de 2.500 de lei. Gheorghe Sava practică acestă meserie de peste 30 de ani. Are în grija lui peste 100 de stupi pe care îi îngrijeşte zi de zi.

"Apicultura este practicată în general de oameni care iubesc albinele. Dacă nu iubesc albinele, se lasă repede, întrucât necesită multă voinţă şi tărie de caracter", a precizat Gheroghe Sava.

Mierea din stupi este îmbuteliată şi comercializată atât în ţară cât şi în Ungaria, Franţa şi Germania. Datorită proprietăţilor antimicrobiene şi calmante, mierea şi produsele apicole ajută la tratarea multor boli.

Mai multe articole despre:
Bacău afacere boli albine apicultură