MENIU

Anunţuri pentru dispozitive de copiat, pe stâlpii de lângă liceele din Focşani

Foto: RTV
Tinerii folosesc gadget-uri de ultimă oră pentru a copia la examene

Fiţuicile nu mai sunt la modă. Acum, pentru a copia la examene tinerii folosesc gadget-uri de ultimă oră. Nu e de mirare că, acum, cu puţin timp înainte de bacalaureat, afacerile cu astfel de dispozitive înfloresc. De exemplu, la Focşani, stâlpii de lângă licee sunt plini de afişe cu oferte de astfel de instrumente.

Elevii care vor susţine bacalaureatul anul acesta au la îndemână pentru copiat, tehnologie demnă de filmele cu spioni. La un preţ pe măsură. "Le am la ofertă acum, trei milioane. Are cinci milimetri, se bagă în ureche, în ea acolo este un difuzor micuţ şi o antenă care face legătura cu telefonul mobil", a explicat un comerciant. Dispozitivul are chiar şi o garanţie.

Anunţul postat strategic lângă liceele din Focşani îi tentează pe unii dintre tineri. "Normal că mi-aş cumpăra unul, este cam scump şi nu mulţi îşi permit aşa ceva", a declarat unul dintre elevi.

Alţii sunt însă reticenţi. "Nu merită. Mai bine prefer să învăţ decât să dau banii aşa degeaba", a completat un altul.

Inspectoratul şcolar Vrancea îi avertizează însă pe elevi, "orice fraudă se pedepseşte cu eliminarea din examen", a anunţat inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Vrancea, Dănuţ Popoiu.

Medicii orl-işti au spus că cei care folosesc astfel de dispozitive riscă să se aleagă cu fisuri ale timpanului.
Mai multe articole despre:
elevi profesori examen sancţiune copiat fiţuică