MENIU

Anul acesta tot mai puţini români vor pleca în concediu din cauza crizei economice

Foto: e-scoala.ro

Criza reduce cu 10% numărul românilor care vor pleca anul acesta în vacanţă. Este concluzia unei cercetări de piaţă privind tendinţele de călătorie ale românilor în 2009.

Cei mai mulţi români caută să îşi facă rezervare din timp pentru concediu, întrucât preţurile sunt mai avantajoase. De asemenea, românii sunt interesaţi de promoţii şi oferte speciale de vacanţă.

Asta face ca tot mai mulţi români să plece în concediu printr-o agenţie de turism. Clienţii spun că astfel pot avea control asupra ofertei şi se pot baza pe informaţiile despre vacanţă.

De obicei, românii aleg agenţia de turism la recomandarea unor prieteni, dar ţin cont şi de preţuri. Cercetarea mai arată că anul trecut, aproape 60 la sută din cei intervievaţi au fost plecaţi în vacanţă.

În 2009, însă, mai puţin de jumătate dintre persoanele chestionate au declarat că vor merge în concediu. Cei care îşi permit anul acesta o vacanţă şi-au stabilit deja destinaţia.

În România, locurile preferate sunt Litoralul, Valea Prahovei, Braşovul, Delta Dunării şi Sibiul.

Cât priveşte destinaţiile străine, acestea sunt Grecia, Turcia, Austria, Italia şi Spania. Studiul a fost realizat de EXIMTUR, în perioada februarie - martie 2009, pe un eşantion reprezentativ din Bucureşti, Cluj, Timişoara, Sibiu, Oradea, Arad, Baia Mare şi Suceava.

Mai multe articole despre:
români vacanţă litoral agenţie de turism criză