MENIU

Antrenorul echipei FC Argeş, Ionuţ Badea, audiat la DNA Piteşti în scandalul de corupţie în arbitraj

Foto: NewsIn

Antrenorul principal al echipei FC Argeş, Ionuţ Badea, a fost audiat, joi, la DNA Piteşti, în legătură cu scandalul de corupţie din arbitraj izbucnit în urmă cu mai bine de trei săptămâni.

Ionuţ Badea a ajuns la sediul DNA Piteşti în jurul orei 13.00 şi a stat la audieri circa două ore.

"Este normal că am fost chemat aici, este o procedură. Am fost chemat în calitate de martor. Nu cred că voi mai fi chemat la DNA pentru explicaţii şi nu ştiu să fi fost aranjat vreun meci atâta timp cât eu am pregătit pe FC Argeş", a afirmat tehnicianul, la ieşirea din sediul DNA.

El a mai spus că a fost întrebat de procurori despe discuţiile pe care le-a avut cu patronul despre echipă. " Mi-au mai pus şi câteva întrebări despre discuţiile pe care le purtam cu patronul despre echipă", a spus Badea.

Tot joi, la DNA Piteşti a fost audiat şi arbitrul asistent Daniel Demetrescu, care a făcut parte din brigada de la meciul FC Argeş - Universitatea Craiova. Demetrescu a stat în biroul procurorilor anticorupţie mai puţin de o oră, iar la plecare a spus că a fost citat în calitate de martor şi că nu ştie dacă vreun coleg de-al său a luat bani pentru acel meci.

Arbitrul Aurelian Bogaciu rămâne în arest, după ce, joi, Tribunalul Argeş i-a respins cererea de eliberare sub control judiciar. Aceeaşi decizie a fost luată şi în cazul arbitrului Sorin Corpodean, a cărui cerere de eliberare sub control judiciar a fost respinsă miercuri, iar cererea arbitrului Marcel Savaniu a fost respinsă marţi de către Tribunalul Argeş.

În dosarul corupţiei din arbitraj au fost arestaţi finanţatorul echipei FC Argeş, Cornel Penescu, fostul şef al CCA, Gheorghe Constantin, arbitrii Sorin Corpodean, Marcel Savaniu, Aurelian Bogaciu şi observatorul Marcel Lică şi directorul hipermarketului PIC (deţinut de fraţii Penescu), Liviu Făcăleaţă.