MENIU

Antonescu: Trebuia să avem mai mulţi candidaţi pentru postul de comisar: Roman, Tăriceanu, Severin

Foto: NewsIn

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, susţine că România trebuia să aibă mai multe variante pentru scaunul de comisar european, că Cioloş este un bun specialist, dar că miza pusă pe doar o singură carte - agricultura - a redus şansele de reuşită ale României.

"Un post de comisar cred că prindem oricum, dar e foarte important ce anume portofoliu ne revine. Aş fi jucat cu totul altfel această miză, depăşind disputele interne, pregătind mai multe variante şi mobilizând toate resursele, toate grupurile parlamentare, toate familiile politice pentru un rezultat cât mai bun pentru România", a declarat liderul liberal în cadrul unei discuţii cu cititorii HotNews.

Antonescu a dat şi exemple: "Concret, cred că trebuia să avem mai multe propuneri. De exemplu, oameni cu CV politic foarte puternic, foşti prim-miniştri, foşti miniştri de Externe, de exemplu Petre Roman, Tăriceanu, Severin, pentru a putea viza în paralel cu agricultura şi alte portofolii importante ca alternativă, cum ar fi extinderea, politica externă sau dezvoltarea regională. Ar fi foarte bine dacă Cioloş, un foarte bun specialist, ar obţine portofoliul agriculturii, dar mă tem că riscul de a pune totul pe o singura carte, din considerente de politică internă, încă o dată, ne-a micşorat şansele".