MENIU

Antonescu: Traian Băsescu a mutilat înţelesul funcţiei de preşedinte

Foto: NewsIn

Candidatul PNL la funcţia de preşedinte, Crin Antonescu, a criticat sâmbătă, modul în care Traian Băsescu a transformat instituţia Preşedintelui, ''după bunul plac''. Preşedintele liberalilor a anunţat că, ''odată ajuns preşedinte'', se va distanţa de acest model de preşedinte şi va respecta în totalitate prevederile Constituţiei.

''Faptul că Traian Băsescu a modificat, a interpretat, a mutilat după bunul plac, înţelesul esenţial al funcţiei de preşedinte al României, şi anume acela de factor de echilibru, de factor echidistant, de moderator între societate şi cetăţeni, între partide politice, între partide politice şi celelalte forme de exprimare ale societăţii civile, faptul că Traian Băsescu a făcut din preşedinţia României o instituţie pentru un jucător, cum se consideră domnia sa, nu înseamnă că şi eu o sa fac, odată ajuns preşedinte această instituţie după cum îmi vine mie bine'', a spus Crin Antonescu. 

Preşedintele PNL a spus că este obligatoriu pentru orice preşedinte al României să îşi exercite funcţia în acord cu prevederile Constituţiei. 

Crin Antonescu a afirmat că odată cu schimbarea preşedintelui, va fi schimbat şi guvernul, dar nu de către preşedinte.