MENIU

Antonescu susţine că este anormal ca lui Băsescu să nu îi pese dacă sindicatele fac grevă

Foto: wordpress.com

Liderul PNL, Crin Antonescu, comentează declaraţiile de la finalul întâlnirii de la Palatul Cotroceni, fiind de părere că \"este anormal ca preşedintelui Băsescu să nu-i pese\" dacă sindicaliştii fac grevă, iar examenele elevilor sunt compromise.

"Întâlnirea de astăzi, de la Cotroceni, a consfinţit un adevăr crud: actuala putere nu mai poate pretinde că educaţia este o prioritate în România. Preşedintele, premierul, ministrul Educaţiei, guvernul în ansamblu sunt responsabili pentru ceea ce se întâmplă în prezent în sistem. Este anormal ca preşedintelui Băsescu să nu-i pese dacă sindicatele vor declanşa greve, dacă elevii vor fi afectaţi şi examenele vor fi compromise", a anunţat liderul PNL, Crin Antonescu, într-un comunicat remis Agenţiei NewsIn, în care liderul liberal îşi exprimă comentariile după întâlnirea dintre preşedintele Traian Băsescu şi sindicatele din învăţământ. 

Antonescu s-a referit la o declaraţie a liderului sindicatelor din universităţi, Răzvan Bobulescu, în opinia căruia discuţia de la Cotroceni i-a lăsat impresia că şefului statului - care le-a prezentat concluziile Comisiei prezidenţiale din domeniul Educaţiei - nu-i pasă de greva anunţată de profesori. Apoi, preşedintele a precizat că îi pasă şi de grevele profesorilor, în primul rând de elevi, însă rolul său public în domeniu se opreşte la momentul prezentării pachetului de legi propus domeniului.

Crin Antonescu este de părere că "a vorbi despre reforme iluzorii atunci când oamenii se tem că sunt daţi afară şi că nu îşi pot primi salariile este o dovadă de aroganţă şi de nesimţire. Sigur că reformele trebuie continuate, dar lucrurile trebuie separate". "Legile reformei pot fi adoptate, dar în acelaşi timp trebuie plătite salariile", afirmă liderul PNL.

În opinia liderului liberal, impresia pe care o lasă, astăzi, guvernul este aceea că sistemul este scăpat de sub control. "Nici ministrul Andronescu, nici premierul Boc, nici preşedintele Băsescu nu mai au soluţii", spune liderul liberal

A doua concluzie a preşedintelui PNL în urma discuţiilor de la Cotroceni este una "extrem de gravă: s-a vorbit despre proiecte, dar nimeni nu a spus nimic despre banii din sistem. Există sau nu? Vor fi plătite salariile sau nu? Vor fi daţi afară oameni sau nu? E imposibil de spus, pentru că guvernanţii se contrazic. Şi este grav pentru că oamenii obişnuiţi nu pot înţelege nimic din ce li se transmite în aceste zile".

În al treilea rând, Antonescu remarcă modul în care actuala putere se comportă în plină criză. "Priorităţile sunt greşite, soluţiile sunt proaste, iar atitudinea este sfidătoare. Cum poate cere guvernul profesorilor să accepte reducerea veniturilor, în timp ce Ministerul Turismului şi Ministerul Tineretului cheltuite milioane de euro pentru campanii inutile de promovare? Cum li se poate cere profesorilor să facă reforme, când guvernul nu le poate garanta locul de muncă? Vedem la televizor risipa banului public, dar, în acelaşi timp, preşedintele ne cere responsabilitate şi solidaritate. Coaliţia actuală este o glumă proastă pentru România şi începe să devină tot mai mult principala cauză a accentuării crizei din România", mai afirmă Antonescu.

Mai multe articole despre:
profesori sindicate Traian Băsescu Crin Antonescu