MENIU

Antonescu: S-a depăşit orice limită a tupeului prin întâlnirea dintre familia prezidenţială şi reprezentantul AEP Ana Maria Pătru

Foto: NewsIn
Antonescu: În văzul întregii lumi, s-a arătat cum funcţionează instituţiile de arbitraj în România

Liberalii ies din nou la atac! Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că, prin întâlnirea dintre familia prezidenţială şi reprezentantul AEP, Ana Maria Pătru, care a avut loc în seara euroalegerilor, "s-a depăşit orice limită a tupeului" şi că evenimentul reprezintă o dovadă a fraudei electorale.

El a ţinut să sublinieze că Pătru, ca vicepreşedinte în Autoritatea Electorală Permanentă, era în misiune şi ar fi trebuit să se ocupe cu înregistrarea contestaţiilor privind procesul electoral, nu să participe la "chefuri" cu familia prezidenţială şi cu lideri din PD-L.

Ana Maria Pătru şi-a făcut apariţia în restaurantul Pescăruş, din Capitală, alături de liderii marcanţi ai PD-L şi de Traian, Ma­ria şi Elena Băsescu, pentru a sărbători victoria mezinei prezi­den­ţiale în euroalegeri.

"În acest tablou pe care l-am văzut cu toţii s-a depăşit orice limită a tupeului şi a nesimţirii", a acuzat Crin Antonescu. În opinia liberalului, în seara alegerilor europarlamentare, "în văzul întregii lumi, s-a arătat cum funcţionează instituţiile de arbitraj în România, cum funcţionează Autoritatea Electorală Permanentă şi BEC, cine face şi desface, în dispreţul legii, al alegătorilor, al presei, în dispreţul cetăţeanului şi al contribuabilului român".

În opinia preşedintelui liberal, PD-L este un partid care, cu "familia dominatoare în frunte, nu mai are niciun fel de jenă faţă de ce înseamnă lege, opinie publică, elemente minimale democratice". Potrivit lui Crin Antonescu, România a ajuns un stat "în care preşedintele însoţeşte la vot un candidat, un stat în care vicepreşedintele Autorităţii Electorale Permanente, în seara alegerilor, chefuieşte împreună cu un candidat, cu preşedintele ţării şi cu reprezentanţii unui partid competitor în aceste alegeri".

Crin Antonescu a precizat că PNL a făcut "numeroase contestaţii" pe care le-au adresat forurilor care trebuia să le rezovle şi, deşi nu s-au rezolvat, "întrucât cei care trebuia să le rezolve se afla unde dvs. aţi găsit-o", vom continua tot ceea ce putem să facem într-un stat de drept şi vom urma calea justiţiei.

În încheiere, Crin Antonescu a asigurat că, în ceea ce priveşte alegerile prezidenţiale, va propune modificări ale legii care să împiedice "turismului electoral".

Ana Maria Pătru, vicepreşedinte al Autorităţii Electorale Centrale, susţine că, prin prezenţa sa la restaurantul la care familia Băsescu a sărbătorit reuşita Elenei Băsescu, nu a încălcat prevederile legale în vigoare deoarece are dreptul să facă ce vrea în timpul liber. Citeste mai mult

Citeste si Un membru BEC a fost prezent la petrecerea PD-L din seara alegerilor, alături de Traian şi Elena Băsescu