MENIU

Antonescu: Preşedintele a dovedit duplicitate, complicitate şi toleranţă cu sistemul

Liderul PNL Crin Antonescu l-a acuzat pe şeful statului că nu a informat opinia publică la timp despre lucrurile necurate din campania pentru Parlamentul European şi i-a cerut să-şi asume răspunderea pentru "sistemul clanului şi protejaţilor săi" şi să numească politicienii care au făcut tranzacţii ilegale cu presa.

Crin Antonescu a comentat, astăzi, declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu referitoare la cazul Monica Iacob-Ridzi, apreciind că şeful statului a lansat un atac la adresa presei, cu scopul de a o decredibiliza pentru că "a început să vorbească insistent de lucruri care nu-i convin preşedintelui", dar şi un atac asupra unor "oameni politici nedefiniţi, nenumiţi", pentru a lăsa impresa că "este vorba de toţi".

"Traian Băsescu preferă să arunce o pată asupra tuturor politicienilor, ca şi cum toţi ar fi făcut aceste lucruri- şi noi nu ştim decât de Ridzi, apropiată politic a domnului Băsescu şi a domnişoarei Băsescu. Preşedintele ar trebui să distingă foarte bine între presă, jurnalişti şi patroni. Imaginea negativă aruncată asupra întregii prese este foarte clar dedicată ideii de a decredibiliza presa, atunci când a început să vorbească mai insistent de lucruri cărora preşedintelui nu-i convin. Preşedintele pretinde că se luptă cu criza, dar de fapt se luptă cu o presă pe care o reduce la doi moguli. Dacă are ceva de reglementat cu Sorin Ovidiu Vântu sau cu Dan Voiculescu, trebuie s-o facă precis, şi nu implicând întreaga presă. Dacă are ştire - şi are - despre politicieni care au tranzacţioant în felul acesta bani publici, trebuie să-i numească şi să nu arunce o imagine nefericită asupra tuturor", i-a cerut Antonescu preşedintelui.

De asemenea, Antonescu a susţinut că preşedintele a dovedit "duplicitate, complicitate şi toleranţă pentru un sistem pe care a încercat să-l descrie, parţial, tendenţios". 

Citeşte şi declaraţia preşedintelui Traian Băsescu de la ceremonia depunerii jurământului noului ministru al Tineretului şi Sportului, Sorina Plăcintă.

Mai multe articole despre:
Traian Băsescu Crin Antonescu