MENIU

Antonescu: PNL nu va obstrucţiona cererea PD-L în cazul Tăriceanu

Foto: gandul.info

Preşedintele PNL Crin Antonescu a declarat joi, în privinţa demersului PD-L de a solicita începerea urmăririi penale în cazul fostului premier, că liberalii nu vor obstrucţiona prin nimic, dar a remarcat reapariţia subiectului în "toiul" cazului Ridzi.

"Nu am nimic de adăugat la ceea ce a declarat Tăriceanu public. Nu facem nici un fel de obstrucţie demersului. Puteţi evalua semnificaţia unui astfel de demers, având în vedere că despre acest caz s-a discutat cu multă pasiune vreo săptămână acum multe luni, că Boc a anunţat o Comisie de cercetare, Corp de control, n-am mai auzit nimic, nu ştiu să fi ieşit ceva necurat la iveală", a afirmat Antonescu.

La rândul său, fostul ministru de finanţe Varujan Vosganian a intervenit comentând că este "interesant" cum Corpul de control al primului-ministru este "specializat pe guvernare liberală".

"Noi ne întrebăm de ce Corpul de control nu s-a implicat în chestiunea Ridzi, în chestiunea Nemirschi, de ce Corpul de control nu are niciun fior la toate semnalele transmite de ANI privind schimbarea reliefului averilor demnitarilor aşa cum se schimbă dunele în deşert, de la noapte la zi", a subliniat Vosganian, adăugând şi el că rezultatul anchetei Corpului de control a fost "trecut în totală discreţie şi readus acum în discuţie când e nevoie iarăşi de o fumigenă ca să acopere tot dezastru".

Vosganian a criticat ministerele Tineretului şi Turismului, care sunt "fanionul Guvernului", "făcute pentru două protejate ale preşedintelui" pentru a fi "agenturi electorale" pentru fiica preşedintelui.

Citeşte şi Comisia juridică va întocmi un raport privind solicitarea de începere a urmăririi lui Tăriceanu

Citeşte şi declaraţia lui Varujan Vosganian din 7 iulie referitoare la faptul că PD-L încearcă, prin urmărirea penală a fostului premier, să ascundă rpobleme actualei guvernări.