MENIU

Antonescu: PDL şi PSD vor doar beneficiile Puterii, nu şi responsabilitatea guvernării României

foto: NewsIN

Preşedintele PNL şi candidatul la preşedinţie, Crin Antonescu, a declarat că partidul său nu va face jocurile niciunuia dintre partidele aflate la putere şi nu va intra la guvernare până la alegerile din noiembrie. Antonescu a acuzat PD-L de eşecul guvernării şi a spus că PSD "se complace" într-un joc penibil pentru a evita responsabilitatea.

Crin Antonescu a declarat vineri la Giurgiu că PNL nu va face jocurile PSD, PD-L sau ale preşedintelui Băsescu şi nu va intra în nicio combinaţie de guvernare până la alegerile prezidenţiale: " Ca preşedinte PNL, cu acordul tuturor forurilor de conducere ale partidului, spun că PNL nu va face jocul nici al preşedintelui Băsescu şi PDL, nici al PSD, nu va intra în nici o combinaţie de guvernare până la alegerile prezidenţiale. Cer PSD, PD-L să încerce să-şi concentreze energia, eforturile, asupra actului de guvernare a ţării. România este, din punct de vedere economic, instituţional, într-o situaţie din ce în ce mai gravă, iar iresponsabilitatea guvernului, care pare preocupat exclusiv de conflictele politice cu tentă şi cu interes electoral se accentuează pe zi ce trece. România seamănă nu a o ţară guvernată prost, ci a o ţară deja neguvernată", a afirmat Antonescu făcând apel la responsabilitate.

În opinia liderului liberal  "PDL încearcă să găsească explicaţia eşecului de guvernare fără precedent pe care l-a avut  şi să gestioneze singur, din punct de vedere administrativ, alegerile prezidenţiale".

Antonescu a taxat şi PSD despre care  se spune că "se complac într-un joc penibil prin care vor să evite responsabilitatea, dar beneficiind de avantajele puterii". 

"Eforturile de a atrage PNL într-o operaţiune în favoarea uneia dintre cele două partide sunt sortite eşecului”, a conchis Crin Antonescu, care a subliniat că partidul său nu va interveni în luptele dintre partidele aflate la putere.

 

Mai multe articole despre:
PNL guvernare PSD Crin Antonescu eşec PD-L