MENIU

Antonescu: Nu au ce căuta serviciile secrete în campania electorală

Foto: Realitatea TV

Liderul PNL, Crin Antonescu, a afirmat că nici partidul din care face parte şi nici el, ca şi candidat la Preşedinţie, nu au beneficiat de informaţiile sau susţinerea serviciilor secrete şi spune că intervenţia lor în lupta politică este ilegală, iar \"odată şi odată aceste lucruri vor fi plătite\".

"PNL şi eu, în calitatea de candidat pentru alegerile prezindenţiale, nu am beneficiat, nu doresc să beneficiez de informaţii sau de susţineri pe care serviciile secrete să le dea (...) în campania electorală. Nu au ce căuta serviciile în campania electorală, serviciile trebuie să se ocupe de lucruri pe care le prescrie legea, care apar de fiecare dată atunci când vin în faţa Parlamentului sau a opiniei publice, atunci când dau rapoarte, de lucruri care ţin de siguranţa, de securitatea statului român", a declarat Antonescu.

Liderul PNL a spus că nu poate accepta ideea că toţi politicienii se fac vinovaţi de folosirea serviciilor secrete în campania electorală în condiţiile în care niciodată nu s-a pus în discuţie că el sau PNL ar beneficia de o astfel de colaborare.

"Noi am cerut de fiecare dată poziţii ferme, articulate şi lămuritoare din partea serviciilor, pentru că nu sunt serviciile doamnei Udrea sau ale domnului Vanghelie, ale PD-L sau ale PSD, nici măcar ale preşedintelui, ci sunt ale României, plătite de contribuabilii români. Nu ca să dea informaţii de la Udrea la Vanghelie şi de la Vanghelie la Udrea, ci ca să servească statul şi cetăţeanul român", a spus Antonescu.

Preşedintele PNL a declarat că nu se simte dezavantajat în campania electorală prin lipsa sprijinului oferit de serviciile secrete şi a precizat că nu a luat niciodată în calcul un asemenea sprijin şi nici nu şi-l doreşte. "Doresc din tot sufletul ca serviciile să îşi facă datoria. Şi, în condiţiile în care voi ajunge preşedintele României, aceste servicii îşi vor face datoria", a declarat Antonescu.

Mai multe articole despre:
alegeri PNL servicii secrete campanie vot Crin Antonescu