MENIU

Antonescu: La prezidenţiale nu trebuie să se ajungă la o competiţie între Băsescu şi Geoană

Foto: NewsIn

Preşedintele PNL Crin Antonescu, desemnat candidat la preşedinţie, a declarat, duminică, la Baia Mare, că, în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale nu trebuie să se ajungă în niciun caz la o competiţie între Traian Băsescu şi Mircea Geoană.

Crin Antonescu a spus că persoana care poate să-l învingă pe Traian Băsescu la alegerile pentru Preşedinţia României trebuie doar să fie bine organizată.

"Nu îl susţin pe Băsescu, din punctul meu de vedere în nici într-un caz nu trebuie să se ajungă la un tur al doilea Băsescu-Geoană, pentru că nu ne dă echilibru. Nu e o schimbare esenţială trecerea de la Băsescu la Geoană. Ne vom bate pentru a ajunge în turul al doilea şi chiar pentru a câştiga preşedinţia. Dacă în februarie discutam că e nevoie, metaforic vorbind, să fii nebun, e nevoie să fii o persoană puternică, acum vă spun că trebuie doar să fii bine organizat", a spus Crin Antonescu.

Liderul liberalilor a mai declarat că nu este de acord cu acele campanii electorale, în care candidaţii apar la tot felul de manifestări, fac băi de mulţime şi se dau în spectacol, gustând din produsele alimentare sau băuturi, doar pentru a-şi atrage simpatia. "N-am nicio problemă la întâlnirea cu oamenii, însă nu-mi place să mă prefac că dansez şi cânt. Nu cred că mai merge tipul acesta de propagandă. Confruntarea candidaţilor la preşedinţie nu se face în câte mâini strângi şi câte pahare bei, pentru că sunt alţii mai pricepuţi la aşa ceva", a explicat Antonescu.

Conducerea PNL l-a desemnat, sâmbătă, pe preşedintele partidului, Crin Antonescu, în calitate de candidat al liberalilor la funcţia de preşedinte al României, de la şedinţă lipsind cei trei foşti preşedinţi - Tăriceanu, Câmpeanu şi Ionescu Quintus.

Prim-vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban, a spus că votul a fost secret, în favoarea candidaturii lui Antonescu pronunţându-se 175 de liberali şi doar 3 împotrivă. "Practic, începând de azi, Crin Antonescu este candidatul oficial al PNL la funcţia de preşedinte al României", a punctat prim-vicepreşedintele PNL.