MENIU

Antonescu despre suprapunerea prezidenţialelor cu parlamentarele: Nu asta trebuie să ne preocupe acum

Foto: NewsIn

Preşedintele PNL Crin Antonescu a afirmat, la Urziceni, că, în principiu, nu are nimic împotriva revenirii la suprapunerea alegerilor parlamentare cu cele prezidenţiale, dar că nu această chestiune are importanţă acum.

"Nu mai e treaba lui Traian Băsescu, dar, evident, omul are dreptul să facă o propunere. Şi eu am vehiculat la un moment dat această idee, că poate ar fi bine să le aducem iar la un loc, dar nu cred că asta trebuie să ne preocupe acum. Noi încercăm să rezolvăm belelele României prin chestiuni formale. Dacă preşedintele se comportă conform prevederilor constituţionale ca un moderator, ca un preşedinte care nu e partizan (...) n-are importanţă când sunt aceste alegeri. După cum nu are importanţă câte camere are Parlamentul, are importanţă care-i calitatea şi conţinutul activităţii lui", a comentat Antonescu afirmaţia lui Băsescu despre revenirea la suprapunerea alegerilor prezidenţiale cu cele parlamentare.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, la GDS, că ar da doi ani din următorul său mandat dacă până la viitoarele alegeri legislative, în 2012, se va revizui Constituţia, apreciind că trebuie ca scrutinele prezidenţiale şi parlamentare să aibă loc în acelaşi timp.