MENIU

Antonescu: Băsescu a ocolit soluţia pe care i-am propus-o la consultări

Foto: NewsIn
Antonescu: Sper că preşedintele va acţiona într-un mod raţional

Preşedintele PNL Crin Antonescu a declarat miercuri, după ce Parlamentul a adoptat declaraţia de susţinere a lui Klaus Johannis la funcţia de premier, că preşedintele Traian Băsescu trebuie acum să ia act de această opţiune a Parlamentului.

"Preşedintele Traian Băsescu a ocolit soluţia pe care liderii partidelor parlamentare i-au propus-o la consultări, pe motiv că majorităţile se arată doar în Parlament. Astăzi am arătat această voinţă, am arătat această majoritate şi rămâne ca preşedintele să ia act în mod raţional de această opţiune clară a Parlamentului", a declarat Antonescu.

Liderul PNL speră ca Băsescu să ţină cont de adoptarea declaraţiei de susţinere a lui Johannis.

"Păstrez speranţa că preşedintele, la capătul unui mandat plin de conflicte şi de crize, va acţiona într-un mod raţional, va acţiona în interesul public şi îl va desemna pe Klaus Johannis ca prim-ministru al României", a mai spus Antonescu.

"Odată cu acest vot care a arătat o majoritate absolută am eliminat orice dubiu în legătură cu voinţa unei majorităţi a Parlamentului. Traian Băsescu a ocolit soluţia pe care liderii partidelor parlamentare, cu excepţia PD, au propus-o pe motiv că majorităţile se arată doar în Parlament. Azi am arătat voinţa, preşedintele trebuie să ia act raţional", a afirmat Antonescu.

Liderul PNL a afirmat că nu trebuie blocată o "soluţie evidentă", luată "cu majoritatea Parlamentului în spate", iar preşedintele Traian Băsescu nu trebuie să adune "la pasivul mandatului său" şi acest lucru.

Antonescu a mai precizat că "dacă nu va fi Klaus Johannis prim-ministru, va fi după 6 decembrie, atunci când voi fi preşedinte al României".