MENIU

Antena 3 - sancţionată pentru emisiunile cu Mircea Băsescu, B1TV - amendat din nou pentru cearta dintre Moraru şi Ciutacu

B1TV

Consiliul Naţional al Audiovizualului a sancţionat iar postul B1TV cu o amendă de 10.000 de lei, din cauza lui Radu Moraru, care a continuat disputa cu Victor Ciutacu. CNA a amendat şi Antena 3, cu 2.500 lei, în urma unei sesizări făcute de fratele preşedintelui, Mircea Băsescu.

B1TV a primit încă o amendă de 10.000 de lei de la Consiliul Naţional al Audiovizualului, pentru răfuielile lui Radu Moraru cu Victor Ciutacu, potrivit NewsIn. Precedenta sancţiune fusese dictată de CNA, tot în urma unei reclamaţii depuse de Ciutacu, după ce Radu Moraru a afirmat despre jurnalistul de la Antena 2, în ediţiile "Naşul" din 7 şi 8 septembrie, că "are conturi în străinătate" şi că "a lucrat cu Omar Hayssam şi Muşetescu".

În ediţia din 10 septembrie, realizatorul de la B1 TV a continuat cearta, afirmând că Ciutacu a fost consilierul unor miniştri "penali", împreună cu care "a vândut ţara", motiv pentru care a fost sancţionat de CNA.

Şi Antena 3 a fost amendată de CNA, în urma unei reclamaţii făcute de Mircea Băsescu. "Vă sesizez că trustul Intact, prin postul de televiziune Antena 3, duce o campanie de denigrare a mea.

Motivele invocate de CNA pentru dictarea amenzii sunt nerespectarea obligaţiei de informare corectă a publicului şi formarea liberă a opiniei, discrepanţa între conţinut şi titlul ştirii şi faptul că nu a fost prezentat punctul de vedere al lui Mircea Băsescu, fiindu-i încălcat acestuia dreptul la imagine, scrie NewsIn.