MENIU

ANRE: Preţul energiei electrice va rămâne, probabil, nemodificat, pentru toţi consumatorii

Foto: cotidianul.ro

Preţul electricităţii va rămâne cel mai probabil constant, şi pentru populaţie, şi pentru industrie, întrucât o reducere a acestuia ar produce perturbaţii în Sistemul Energetic Naţional, a declarat preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), Petru Lificiu.

"S-au luat în calcul diferite programe. O ieftinire a energiei electrice ar produce perturbaţii în Sistemul Energetic Naţional (SEN). Cel mai probabil, preţurile vor rămâne constante. O reechilibrare în condiţii de criză ar fi dificilă", a precizat Petru Lificiu.

Preşedintele ANRE a mai spus că autoritatea are în calcul trei programe ce prevăd o posibilă reducere de câteva procente a preţului la electricitate, pentru cele trei categorii de consumatori, de înaltă tensiune, tensiune medie şi joasă tensiune.

Energia electrică de înaltă tensiune alimentează circa 100 de companii mari din industrie, cu tensiune medie sunt alimentaţi aproximativ 14.000-15.000 de agenţi economici şi 100.000 de consumatori casnici, iar alte opt milioane de casnici, prin joasă tensiune.

Gazele s-au ieftinit cu 5%, începând cu 1 iulie, pentru toţi consumatorii, decizie publicată în Monitorul Oficial.

Mai multe articole despre:
consumatori electricitate