MENIU

ANI s-a autosesizat în privinţa averii lui Radu Mazăre

Foto: ziua.ro

Agenţia Naţională de Integritate s-a autosesizat în privinţa averii Radu Mazăre, a informat, joi, primarul Constanţei, acuzându-l pe preşedintele Traian Băsescu că ar sta în spatele acestei măsuri.

Potrivit lui Mazăre, ANI s-a autosesizat "după declaraţia de la Turnu Măgurele, în care îl catalogam pe Băsescu drept Iuda.(...) Cred, însă, că primii care trebuiau cercetaţi în ţara asta erau Băsescu şi cu fiicele", a acuzat Mazăre.

Edilul-şef din Constanţa a adăugat că nu sunt diferenţe semnificative între declaraţiile sale de avere. Faţă de anul trecut, în declaraţia de avere din acest an figurează, în plus, 20.000 de euro, bani care provin din vânzarea unor acţiuni.

Mazăre a afirmat că în spatele acestei autosesizări stă preşedintele Traian Băsescu, căruia îi este teamă că primarul constănţean va face campanie împotriva lui, la alegerile prezidenţiale.

"Sunt o figură destul de colorată, cu o notorietate destul de mare. Vor să mă discrediteze în continuare, dar nu vor reuşi pentru că, după patru ani de anchetă (într-un dosar legat de un teren în municipiul Constanţa, n.r.) am câştigat cu 69%", a spus Mazăre, care a adăugat că nu are de gând să candideze la prezidenţiale.

El a continuat spunând că este nevinovat şi că nu-i este teamă de controlul ANI.

"Aşa cum vin, aşa vor şi pleca", a încheiat Radu Mazăre.

Pe 19 iunie, în cadrul unei discuţii cu colegii de partid la întâlnirea de la Turnu Măgurele, social-democratul Radu Mazăre spunea: "Suntem aici să ne batem capul să scăpăm de Iuda asta de Băsescu, că ăsta e cel mai rău."

Citeşte şi...