MENIU

ANI a sesizat procurorii în cazul preşedintelui CA al RADET, Mihai Becheanu

Foto: gardianul.ro

ANI a sesizat Parchetul Judecătoriei Sectorului 1 în cazul preşedintelui CA al RADET, Mihai Bogdan Becheanu, pentru fals în declaraţii, după ce s-a constatat că nu a menţionat în declaraţiile de interese depuse în anii 2007 şi 2008, când era consilier în CGMB, calităţile deţinute la mai multe firme.

Potrivit comunicatului remis luni, ANI a declanşat din oficiu procedura de control a averii după ce Becheanu nu şi-a depus declaraţiile de avere şi de interese în termenul legal. Preşedintele CA al RADET a primit totodată o amendă de 500 de lei.

În urma analizării datelor din declaraţiile de avere şi de interese şi a comparării acestora cu informaţiile furnizate de alte instituţii, inspectorii de integritate au constatat că Becheanu nu a menţionat în declaraţiile depuse pentru anii fiscali 2007 şi 2008 calitatea de asociat la SC ASCM SA şi calităţile de asociat şi administrator la SC Aldeco Art SRL. De asemenea, datele privind veniturile obţinute în anii fiscali 2007 şi 2008 sunt incomplete şi inexacte.

ANI precizează că Becheanu a fost înştiinţat despre declanşarea procedurii de verificare. Mihai Becheanu a fost consilier în Consiliul General al Municipiului Bucureşti din partea PD-L.