MENIU

Anglia: Preşedintele Ligii susţine că echipele din Premier League nu sunt încă afectate de criză

Foto: bcfc.co.uk

Preşedintele Ligii Engleze de Fotbal, Brian Mawhinney, a afirmat că echipele britanice nu sunt afectate foarte mult de criza economică mondială, pentru că şi-au făcut planurile cu un an înainte, informează ediţia online a BBC.


"Preţurile biletelor, sponsorizările şi alte aspecte au fost negociate încă de acum un an. Trebuie să pornească discuţiile pentru sezonul viitor şi atunci unele cluburi vor afla cu adevărat cum stau", a afirmat preşedintele Ligii.

În luna octombrie a anului trecut, preşedintele Federaţiei Engleze de Fotbal, David Triesman, a anunţat că echipele engleze au o datorie totală de aproximativ 3 miliarde de lire sterline şi sunt în pericol din cauza crizei economice.

Preşedintele lui Wigan, Dave Whelan, a afirmat că formaţiile mari vor pierde foarte mult din cauza faptului că nu au reuşit să-şi plătească toate datoriile. "Sigur că acest lucru se va întâmpla şi în Premier League. Datoriile sunt imense, iar Wigan a reuşit să le reducă la aproximativ 15 milioane de lire sterline, aşa că ne putem descurca. Patronii străini împrumută bani în numele clubului, apoi pleacă şi lasă datoriile. Manchester United are datorii de 750 de milioane de lire sterline, iar Liverpool de 500 de milioane", a declarat Whelan.
Mai multe articole despre:
Anglia Premier League