MENIU

Angela Gheorghiu şi Roberto Alagna dau declaraţii contradictorii în ceea ce priveşte procesul de divorţ

Foto: angelagheorghiu.com

Tenorul Roberto Alagna spune că soţia sa, soprana Angela Gheorghiu, nu vrea să audă de divorţ în ciuda răcelii instalate de multă vreme în căsnicia lor.

Într-un interviu acordat cotidianului francez Le Figaro  Alagna vorbeşte despre relaţia cu cea care i-a fost mulţi ani parteneră pe scenă şi în viaţă, dar şi despre banii pe care îi câştigă din concertele susţinute în întreaga lume

Alagna povesteşte despre faptul că de mult timp nu mai are o relaţie bună cu soţia sa şi că, deşi se aştepta să îi fie greu în aceste condiţii, se simte mai liniştit şi liber. "Nu mai trebuie să dau explicaţii în fiecare seară. Angela nu vrea să audă vorbindu-se de divorţ. Vom vedea. Esenţial este că sunt fericit şi am forţa de a urca pe scenă", mărturiseşte tenorul italian.

La numai o zi după publicarea interviului, soprana a postat pe site-ul său un comunicat, prin care anunţă că procedura de divorţ a fost antamată cu câteva luni în urmă: "Angela Gheroghiu a trăit separat de Roberto Alagna în ultimii doi ani. Încercările sale din această perioadă de a salva căsnicia au eşuat. Începând procedura de divorţ acum câteva luni, Angela Gheorghiu aşteaptă acum finalizarea acestora, cât de curând posibil. Doamna Gheorghiu înţelege supărarea domnului Alagna în legătură cu această situaţie. Contrar declaraţiilor acestuia, ea vrea să-şi trăiască viaţa în pace şi linişte", se scrie în declaraţia postată pe site sâmbătă, 10 octombrie.

Când vine vorba despre averea sa, Roberto Alagna recunoaşte că este privilegiat, dar că nu este atât de bogat pe cât s-ar crede."Trăiesc în Elveţia, dar îmi plătesc impozitele în Franţa. Nu ştiu la cât se ridică averea mea, pentru că nu sunt om de afaceri. Pentru o seară de gală câştig 60.000 de euro. Dacă am nevoie de bani, merg la Abu Dhabi sau în Japonia, unde obţin 100.000 de euro. Îmi revin câte 25 de cenţi din vânzarea unui CD al meu, însă nimic din vânzarea DVD-urilor sau din retransmisia spectacolelor de operă. La operă, câştig 13.000 de euro brut pe seară. Dar în final nu îmi rămâne mai nimic - jumătate din bani merg spre impozite. Alte plăţi spre agentul meu şi pentru cheltuieli cotidiene. Pentru două reprezentaţii ale operei, stau la Londra o lună şi jumătate, iar închirierea apartamentului acolo mă costă 15.000 de lire pe săptămână", explică artistul.

Tenorul mai spune că singurul său lux este o locuinţă confortabilă, iar tot ceea ce câştigă investeşte în proiecte apropiate inimii sale. Nu cheltuieşte, însă, nimic pentru el, preferând să se asigure că familiei şi prietenilor săi nu le lipseşte nimic. "Florence, prima mea soţie, a decedat când aveam 29 de ani, iar de atunci nu dau importanţă bunurilor materiale. În schimb, mă gândesc la fiica noastră, Ornella, care abia a luat bacalaureatul. Când am plecat de la EMI mi-am cumpărat catalogul, alături de un partener, pentru 800.000 de lire. L-am plătit cu ceea ce aveam la bancă şi cu avansul pe care l-am primit pentru albumul . Acest catalog va fi moştenirea sa", spune Alagna.

La începutul lunii aprilie, Roberto Alagna spunea, într-un interviu acordat cotidianului britanic The Telegraph, că el şi Angela Gheroghiu au decis să îşi continue separat carierele. Tenorul mărturisea atunci că relaţia cu soţia sa trece printr-o perioadă mai dificilă, în care nu-şi vorbesc, locuiesc în oraşe diferite şi comunică doar prin e-mail sau sms. "Relaţiile dintre noi sunt reci momentan. Mi-a trimis câteva sms-uri aseară, în care îmi spunea că va veni aici (Londra, n.r.) după Paşti, dar nu i-am răspuns. Câteodată, cred că o iubesc prea mult", a spus Alagna.

Angela Gheorghiu si Roberto Alagna s-au cunoscut în 1996, atunci când au repetat şi cântat împreună în opera "Boema". Au două fiice, Ioana, în vârstă de 20 de ani, şi Ornella, de 17 ani. Prima a fost născută de sora Angelei Gheorghiu, care a decedat într-un accident rutier, iar Ornella este fiica lui Alagna dintr-o căsătorie anterioară, soţia artistului murind în urma unor complicaţii medicale.

Mai multe articole despre:
Angela Gheorghiu Roberto Alagna