MENIU

Angajatul DGASPC Argeş cercetat pentru abuz sexual cu două minore a fost suspendat din PRM

Foto: NewsIn

Angajatul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Argeş cercetat penal după ce două minore l-au acuzat de abuz sexual, care este preot şi membru PRM, a fost suspendat din partid, iar Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului i-a interzis să mai oficieze slujbe.

Cele două fete erau internate la Centrul de evaluare şi primire în regim de urgenţă Piteşti.

Emil Constantinescu, şeful Centrului de evaluare şi primire în regim de urgenţă Piteşti, a fost suspendat din funcţie imediat după reclamaţiile minorelor şi mutat disciplinar la centrul de adulţi din Găvana, pe o funcţie de execuţie, numai că a intrat în concediu medical.

"Am aflat aceste aspecte încă de la mijlocul săptămânii şi am luat hotărârea supendării lui în această perioadă. Preotul a spus că a fost mutat de la Centru de Plasament în Regim de Urgenţă pentru minori la un centru de adulţi, înainte să izbucnească scandalul. El a pledat ca nevinovat şi lucrurile nu sunt foarte clare nici pentru noi. Lăsăm Parchetul să facă cercetări şi în funcţie de verdict vom lua măsuri", a declarat Marian Fulga, preşedintele organizaţiei PRM Argeş.

Colegii din partidul România Mare spun totodată că Emil Constantinescu, care este şi preot, a candidat la alegerile din 2008 pentru funcţia de primar în oraşul Costeşti şi este posibil ca scandalul de acum să fie o răzbunare politică. "Emil Constantinescu a fost ales în funcţia de preşedinte al filialei PRM Costeşti la începutul lunii septembrie. Preotul are duşmani, în condiţiile în care a candidat pentru PNŢCD la funcţia de primar şi a obţinut un rezultat bun. Să fie o coincidenţă că acest scandal a ieşit la suprafaţă la început de campanie electorală?", a mai precizat Marian Fulga.

Emil Constantinescu, şeful suspendat al Centrului de evaluare şi primire în regim de urgenţă Piteşti este absolvent al Facultăţii de Teologie şi ţinea slujbe la o biserică din localitatea Pârvu Roşu din Argeş. Faţă de scandalul sexual în care a fost implicat preotul Constantinescu, biroul de presă al Arhiepiscopiei Argeşului şi Muscelului a precizat că până la definitivarea cercetărilor este oprit de la săvârşirea oricărui serviciu religios."Preotul Constantinescu Emil nu este angajatul Arhiepiscopiei Argeşului şi Muscelului, din anul 2001. Este angajatul Consiliului Judeţean Argeş, având doar dreptul să săvârşească, onorific, servicii religioase. Până la definitivarea cercetărilor acestui caz nefericit, preotul Constantinescu Emil este oprit de la săvârşirea oricărui serviciu religios. Dacă cercetările organelor abilitate se vor dovedi ca adevărate, preotul Constantinescu Emil va fi deferit judecăţii Consistoriului Arhiepiscopal", se arată în comunicatul biroului de presă al Arhiepiscopiei Argeşului şi Muscelului.

Poliţiştii argeşeni au început o anchetă la un centru de plasament, unde două fete de 14 ani susţin că ar fi fost abuzate sexual de şeful centrului, angajat al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Argeş.
Mai multe articole despre:
PRM Argeş Emil Constantinescu preot abuz sexual DGASPC