MENIU

Angajaţii Regiei Drumuri şi Poduri Vrancea, în şomaj tehnic de sărbători

Drumarii nu au de lucru de sărbători

Pentru că nu a mai contractat lucrări din anul 2005, Societatea de Drumuri şi Poduri Vrancea a ajuns în situaţia de a-şi trimite toţi angajaţii în şomaj tehnic în perioada 1-31 decembrie

Potrivit directorului economic, Vasile Burloiu, „în acest moment toţi cei 107 angajaţi se află într-o formă de şomaj tehnic. Acest şomaj tehnic e valabil pentru perioada 1-31 decembrie şi e bazat pe o Ordonanţă de Guvern care permite suspendarea temporară a activităţii pe o perioadă determinată, justificată de lipsa lucrărilor”.

În acest moment societatea nu mai are de executat nicio lucrare, ultima fiind construirea unui sens giratoriu pe şoseaua de centură a municipiului Focşani. Dacă nu vor avea lucrări de la 1 ianuarie, pentru angajaţii societăţii există două posibilităţi: fie rămân în şomaj tehnic - dacă Guvernul prelungeşte ordonanţa dată - fie ajung în şomaj definitiv. Din cauza situaţiei financiare însă, Societatea de Drumuri şi Poduri Vrancea nu mai poate participa la licitaţii şi nu poate contracta lucrări. Ultimul contract încheiat a fost în anul 2005.

De atunci reprezentanţii companiei au lucrat în subantrepriză, executând lucrări câştigate la licitaţie de alte firme. Conducerea societăţii spune că s-a ajuns în această situaţie şi din cauza datoriilor neachitate de Consiliul Judeţean, care ajung la aproape 20 de milioane de lei. În acest moment Drumuri şi Poduri se judecă cu CJ Vrancea care nu recunoaşte decât o parte din datorii.