MENIU

Angajaţii Poliţiei de Frontieră sunt mutaţi, prin rotaţie, pentru a elimina suspiciunile de corupţie

Foto: rastko.ro

Poliţia de Frontieră a găsit o metodă mai puţin obişnuită pentru a elimina suspiciunile de corupţie din rândul angajaţilor. Aceştia sunt rotiţi, din timp în timp, la alte puncte de trecere a frontierei, astfel încât să nu prindă rădăcini în niciun loc. Soluţia pare bună, deoarece numărul capturilor a crescut. Însă şi costurile cu angajaţii sunt pe măsură.

În ultimele două luni, 200 de oameni au fost detaşaţi la alte puncte de frontieră, iar în locul lor au fost aduşi angajaţi din alte judeţe cărora li se plăteşte transportul, cazarea şi masa.

''Constatările, anumite fapte ilegale neprobate până în prezent au dus la anumite rezultate slabe din punct de vedere al eficacităţii şi-atunci conducerea a hotărât rotirea personalului'', a precizat Marian Tudorică, adjunct şef SPF Moraviţa.

Angajaţii Punctului de trecere a frontierei de la Moraviţa sunt însă nemulţumiţi pentru că fac naveta.

''Iniţial a spus că pentru o singură perioadă de 29 de zile cu decontarea cheltuielilor de diurnă şi transport şi în realitate nu s-a decontat nimic'', susţine Marin Ivana, poliţist de frontieră. 

Potrivit conducerii politiei de frontieră Timiş, odată cu rotirea cadrelor a crescut şi cantitatea de ţigări pe care au capturat-o.

Mai multe articole despre:
corupţie angajaţi Poliţia frontieră costuri