MENIU

Angajaţii Fiat din Sicilia au protestat faţă de posibila închidere a fabricii Termini Imerese

Foto: fiatshop.com

Anagajaţii fabricii Fiat din Sicilia, Termini Imerese, au întrerupt activitatea şi au blocat accesul pe un drum în semn de protest la rapoartele conform cărora fabrica ar urma să fie închisă, ca parte a planului de a crea cel de-al doilea constructor auto din lume.

Fiat a fost de acord să preia o participaţie de 20% la producătorul auto american Chrysler, ca urmare a unei strategii de expansiune pentru temperarea încetinirii activităţii pe piaţa auto globală, şi poartă discuţii la ora actuală pentru achiziţionarea operaţiunilor europene ale General Motors, aflat în dificultate financiară.

Sindicatele din Germania au anunţat omologii din Italia că printre propunerile Fiat se numără reducerea capacităţii unei fabrici din apropiere de Napoli şi închiderea fabricii Termini, care are aproximativ 1.400 angajaţi.

Fiat nu a publicat planurile de restructurare. Un purtător de cuvânt al Fiat a declarat că jumătate din angajaţii fabricii Termini Imerese au întrerupt lucrul între 7.00 şi 8.30 ora locală, în timp ce doar o treime din aceştia nu au lucrat între 9.20 şi 11.00.
Mai multe articole despre:
Italia fabrică angajaţi Sicilia Chrysler Fiat