MENIU

Angajaţii din Ghimbav stau de şase luni fără salarii

Foto: butler.edu

35 de ani de muncă şi zeci de aparate de zbor proiectate de la şurub până la sistemele de direcţie. Răsplata? Şase luni fără salariu. Aceasta este situaţia angajaţilor de la întreprinderea de construcţii aeronautice Ghimbav.

Moldvai Janos este din 1975 proiectant de structuri pe platforma de la Ghimbav. Acum, a ajuns să trăiască din salariul soţiei: "Nicicum nu m-am gândit că după 35 de ani vechime, la vârsta de 57 de ani voi ajunge în situaţia asta şi am norocul ăsta că soţia a fost pensionată anticipat şi avem ceva bănuţi să trăim de la o lună la alta"

Bărbatul e doar unul din cei 48 de angajaţi de la Ghimbav aflaţi în grevă generală de aproape două săptămâni. În luna iulie, din cei 150 de angajaţi de la Ghimbav, au mai rămas 48. Oamenii diposibilizaţi nu au primit salarii compensatorii.

Întreprinderea de la Ghimbav are, până în 2011, un contract pentru întreţinerea aparatelor ce aparţin Aeroclubului României. Înţelegerea ar trebui să aducă societăţii 250.000 de euro pe an, însă in ultima perioadă nu au existat comenzi.

Mai multe articole despre:
salarii bani angajaţi aeronave comenzi Ghimbav