MENIU

Angajaţii CFR şi-au primit banii pe luna septembrie

Foto: mersultrenurilor.ro

Angajaţii CFR Călători, CFR Marfă şi CFR Infrastructură şi-au primit avansul pentru luna septembrie.

"Problema avansului aferent lunii septembrie s-a rezolvat deocamdată, dar asta nu înseamnă că ministrul Berceanu va scăpa de noi. Noi am solicitat cu ceva timp în urmă să ni se justifice cum au fost repartizaţi banii de la ultima rectificare bugetară, dar nu am primit până în prezent niciun răspuns. Suntem convinşi că 92% din aceşti bani s-au dus la infrastructura rutieră", a spus preşedintele Alianţei Federaţiilor Naţionale CFR, Ion Molea.

Acesta a precizat că la începutul lunii octombrie, va avea loc o întâlnire cu ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Radu Berceanu, pentru ca acesta să le explice "clar" unde s-au dus banii de la ultima rectificare.

Preşedintele Alianţei Federaţiilor Naţionale CFR, Ion Molea, declara că trenurile nu vor mai circula din 1 octombrie, dacă salariaţii CFR nu îşi vor primi salariile până la 30 septembrie.

Subsecretarul de stat în cadrul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, Constantin Axinia, spunea că dacă nu vor fi făcute disponibilizări la cele trei companii CFR, nu vor mai fi bani de salarii pentru angajaţi. De asemenea, Axinia declara că există propuneri de concediere a 6.700 de angajaţi de la CFR Marfă, 1.200 de la CFR Călători şi 600 de la Infrastructură. Subsecretarul din cadrul MTI a spus că disponiblizările au în vizor în primul rând personalul TESA.

Propunerile iniţiale, după întâlnirea liderilor sindicatelor feroviare din 27 august cu conducerile celor trei companii feroviare, vizau un număr de peste 10.700 de persoane. De asemenea, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Radu Berceanu, avertiza într-o declaraţie făcută pe 2 august, că "în a doua parte a anului" ministerul nu va mai avea bani "pentru salariile de la CFR".