MENIU

Andronescu: Vom încerca din nou să convingem sindicatele să renunţe la grevă

Foto: NewsIn

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat, joi seară, după întâlnirea de la Palatul Victoria cu premierul Emil Boc, că va încerca, astăzi, la o nouă întâlnire cu reprezentanţii sindicatelor din învăţământ, să îi convingă pe aceştia să renunţe la greva anunţată pentru zilele tezelor unice.

"Negocierile cu sindicatele vor continua luni, la ora 12.00, pentru a nu se recurge, totuşi, la grevă. Luni, după această întâlnire, le vom comunica elevilor soluţia găsită în cazul în care sindicaliştii nu renunţă la protest. Suntem extrem de îngrijorată de decizia sindicatelor de a face grevă în prima zi a tezelor unice, cu atât mai mult cu cât şi premierul a dat asigurări că nu vor fi reduceri de salarii şi nici de sporuri pentru personalul din educaţie. Vom căuta soluţii în continuare, pentru a recupera, din fonduri structurale, pierderile cauzate de rectificarea bugetară", a spus Andronescu. 

Cu acelaşi prilej, ministrul Educaţiei a anunţat că şefii inspectoratelor şcolare judeţene Harghita, Cluj şi Bacău vor fi înlocuiţi din funcţie pentru că un indus în eroare opinia publică interpretând eronat, în opinia Ecaterinei Andronescu, o notă trimisă de instituţie în teritoriu, cu privire la fondurile rămase pentru plata salariilor după rectificarea bugetară.