MENIU

Andrea Mandorlini: De la CFR Cluj îi ştiu pe Yssouf Kone şi Peralta

Gruparea din Gruia şi-a prezentat oficial noul antrenor, la prima sa conferinţă de presă acesta subliniind că numirea în noul post reprezintă pentru el cea mai mare provocare a carierei.

Noul antrenor al grupării CFR Cluj, italianul Andrea Mandorlini, a fost prezentat oficial în funcţie, ocazie cu care a declarat că instalarea pe banca tehnică a ardelenilor este \"cea mai mare provocare a carierei\", fapt pentru care va încerca să câştige campionatul şi Cupa României.

\"Este cea mai mare provocare din cariera mea, mulţi antrenori ar fi venit aici pentru bani, pentru glorie, dar am ales să vin la CFR datorită proiectului care există aici. Mi-au fost suficiente câteva minute de discuţii pentru a-mi da seama de condiţiile acestui club, de ce se doreşte aici. Sper să fie o alegere bună, atât pentru mine, cât şi pentru CFR Cluj. Cunosc performanţele echipei de anul trecut, nu-mi este frică de muncă, vom încerca să modificăm pe parcurs unele lucruri. Obiectivele sunt foarte importante şi vom face totul să le atingem\", a spus Andrea Mandorlini la prima sa conferinţă de presă.

Tehnicianul, care va fi ajutat de trei secunzi italieni, a discutat şi despre detaliile care au contat în alegeerea sa: \"Am vorbit cu Walter Zenga, care mi-a spus numai lucruri bune despre România şi CFR Cluj, dar m-am consultat şi cu cei doi antrenori italieni care au pregătit echipa înaintea mea, Bergodi şi Trombetta. În ceea ce priveşte antrenoratul, am învăţat multe lucruri de la Giovanni Trapattoni. Rămâne de văzut dacă vom juca ofensiv sau nu. Clasamentul este foarte strâns, primele 5-6 echipe se bat pentru titlu. De la CFR Cluj îi ştiu pe Yssouf Kone şi Peralta\", a mai precizat Mandorlini.

Finanţatorul echipei, Arpad Paszkany, a explicat şi de ce a survenit înlocuirea lui Conceicao cu Mandorlini, deşi CFR Cluj se află pe primul loc al Ligii I: \"Jocul nostru m-a pus pe gânduri şi am simţit nevoia unei schimbări, cu toate că nu este neapărat obligatoriu să vină rezultatele de pe o zi pe alta. Am riscat şi ştim că noua bancă tehnică nu are prea multe zile să pregătească următorul joc. Am avut o listă cu trei antrenori la care ne-am gândit, toţi sunt străini, dar l-am ales pe Mandorlini, datorită rigurozităţii sale. În România nu am găsit un antrenor care să ne dea încrederea că putem sărbători un nou titlu\".

Paszkany a indicat cine poartă răspunderea ultimelor rezultate, dar s-a referit şi la performanţele pe care le vrea din momentul numirii lui Mandorlini: \"Jucătorii sunt principalii vinovaţi pentru ultimele rezultate, dar le-am cerut un singur lucru, ca atunci când ies de pe teren să se uite în oglindă şi să fie mulţumiţi că au dat tot ce au putut. De când investesc la CFR nu am regretat numirea niciunui antrenor cu excepţia unuia, care este Duşan Uhrin. Stilul său nu s-a pliat pe echipa noastră. Trebuie să facem o treabă bună împreună cu Mandorlini. Pentru noi este important să mergem pe calea pe care am deschis-o acum opt ani\".

Preşedintele grupării ardelene, Iuliu Mureşan, a motivat la rândul său la numirea lui Mandorlini pe banca tehnică: \"Mandorlini este un fost mare jucător în Italia. Când era antrenor la Atalanta a avut un record de 24 de meciuri fără înfrângere. Am discutat cu Andrea şi nu am renunţat la Liga Europa, pentru că nu este totul pierdut, avem o şansă foarte bună să câştigăm şi Cupa României, dar campionatul rămâne principalul obiectiv. Vom mai aduce doi-trei jucători în iarnă, la fel vom face şi la vară. Mereu am făcut transferuri, pentru că acest lucru îi pune pe jucători într-o stare de concurenţă\".

Andrea Mandorlini are 49 de ani şi ca jucător a evoluat la Torino, Atalanta, Ascoli, Internazionale Milano şi Udinese. Italianul şi-a început cariera de antrenor în 1993, la Manzanese, echipă din Serie D, dar a mai pregătit echipele Triestina, Spezia, Vicenza, Atalanta, Bologna, Padova, Siena şi Sassuolo.

Mandorlini este cel de-al treilea antrenor italian care o pregăteşte pe CFR Cluj, după ce ardelenii au mai fost antrenaţi de Cristiano Bergodi şi Maurizio Trombetta. Clubul CFR Cluj a anunţase sâmbătă că înţelegerea cu portughezul Antonio Conceicao a fost reziliată de comun acord.