MENIU

Anchetatorii au deschis dosar penal pentru distrugere în urma incendiului de la Millenium Business Center

Foto: RTV

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 a deschis un dosar penal pentru distrugere în cazul incendiului de la Millenium Business Center. Astăzi, cei care au montat panourile publicitare de la care se bănuieşte că a izbucnit incendiul au fost audiaţi de Poliţie.

Este din ce în ce mai clar pentru anchetatori faptul că incendiul a pornit de la un panou publicitar. Nu se ştie, însă, din ce cauze s-a aprins panoul. Anchetatorii iau în calcul, în prezent, toate posibilităţile, existenţa unei mâini criminale nefiind exclusă.

Incendiul de la clădirea Millennium Business Center, situată lângă Biserica Armenească din Capitală, a izbucnit cu puţin înainte de miezul nopţii de 26 spre 27 iunie şi a cuprins mai multe etaje ale clădirii. Focul a fost stins de pompieri în jurul orei 2:30, după aproape trei ore de luptă cu flăcările.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Capitalei, cauza probabilă a incendiului de la Millennium Business Center ar putea fi un scurtcircuit la unul dintre panourile publicitare montate pe exteriorul clădirii, produs din cauza ploii de vineri seară.

Clădirea în care a izbucnit incendiul, Millennium Business Center, situată lângă Biserica Armenească, la intersecţia străzii Armand Calinescu cu bulevardul Carol, este cotată drept cea mai înaltă construcţie pe structură de oţel din România. Millennium Business Center are peste 72 de metri înălţime, cu o structură compusă din patru subsoluri şi 18 etaje plus unul tehnic, având o suprafaţă totală construită de peste 25.000 de metri pătraţi şi este evaluată, potrivit datelor publicate în presă, între 30 şi 40 milioane euro.