MENIU

Anchetă la grădina zoologică din Hunedoara pentru a descoperi cum au scăpat doi tigri din cuşti

Foto: Realitatea TV

Reprezentanţii grădinii zoologice din Hunedoara cred că vina pentru incidentul de vineri când doi tigri bengalezi au scăpat din cuşti, aparţine unor vizitatori. Deşi grădina nu îndeplineşte normele europene în domeniu, ea a fost redeschisă publicului, iar modernizarea a fost sistată din lipsă de fonduri.

Poliţia a deschis şi ea o anchetă pentru a stabili cum a fost posibil ca animalele sălbatice să poată evada. Grădina zoologica din Hunedoara a fost închisă doi ani pentru lucrări de modernizare şi pentru extinderea spaţiilor destinate animalelor. Din lipsa banilor, singurul ţarc modernizat este cel al poneilor. Grădina a fost recent redeschisă.

Dan Robert, viceprimar în Hunedoara, a explicat situaţia: "Din primele cercetări, se pare că unul sau mai mulţi vizitatori au desfăcut un şurub de la cuşca tigrilor, iar aceştia au putut ieşi". Autorităţile exclud posibilitatea ca îngrijitorii să nu fi închis bine cuştile tigrilor.

Întinsă pe o suprafaţă de patru hectare, grădina zoologică din Hunedoara a intrat, alături de alte 19, într-un proiect de modernizare finanţat de Ministerul Mediului. Pentru că cele 180.000 de lei alocate Hunedoarei nu au fost repartizate încă de minister, lucrările au fost sistate.
Mai multe articole despre:
Hunedoara Gradina Zoologică anchetă tigri cuşti