MENIU

Anchetă a ISJ Vaslui în urma transferului de la profil agricol la informatică al fiului unui deputat

Foto: emaramures.ro/

Inspectoratul Şcolar Judeţean Vaslui au demarat o anchetă la două licee din Huşi, după ce fiul unui deputat, cu rezultate mediocre la învăţătură, a fost transferat de la un liceu agricol la cea mai prestigioasă unitate şcolară din oraş, deşi regulamentul interzice transferurile în clasa a IX-a.

Fiul deputatului Dan Bordeianu a intrat în clasa a IX-a la Grupul Şcolar Agricol, la o clasă de horticultură. După numai trei săptămâni de la începerea noului an şcolar, deputatul şi-a transferat copilul la o clasă cu profil matematică-informatică, de la Colegiul Naţional "Cuza Voda, unde ultima medie de admitere a fost 9,01.

"Vom face o anchetă la cele două unităţi de învăţământ. Nu mi se pare normal ca un elev care nu întruneşte condiiţiile de medie pentru a intra în clasa respectivă să poată pătrunde pe căi care ocolesc legile. Regulamentul de Organizare şi Funcţionare a Unităţilor de Învăţământ Preniversitar spune foarte clar, transferul elevilor de clasa a IX-a în primul semestru, nu este admis decât în situaţii speciale şi doar dacă media de admitere este cel puţin egală cu media ultimului admis la specializarea la care se solicită transferul", a declarat luni, Mihaela Cososchi, inspector general la ISJ Vaslui.

Conducerea Liceului Agricol susţine că a fost nevoită să aprobe transferul. "Atâta timp cât a avut aprobarea conducerii liceului de acolo, nu aveam cum să nu-i aprob să plece. Nici măcar nu cunosc motivul pentru care a plecat. Copilul intrase la profilul tehnicieni horticoli", a declarat directorul, luni, Liceului Agricol Huşi, Teodor Botezatu.

Fiul deputatului Dan Bordeianu a obţinut la tezele cu subiect unic 5, 72 la limba română şi 6, 60 la matematică. "Transferul a fost aprobat de Consiliul de Administraţie, părinţii motivând solicitarea printr-un certificat medical. Fiind vorba de o problemă medicală, faptul că media lui de admitere a fost mai mică decât ultima medie a elevilor noştri a fost considerat mai puţin important", a declarat Manuela Iacob, directorul Colegiului Naţional "Cuza Vodă" Huşi.
Mai multe articole despre:
Vaslui elev anchetă deputat transfer ISJ Dan Bordeianu