MENIU

Anchetă a IGPR în cazul unor poliţişti care s-au filmat lovind nişte infractori

Foto: omucu.blogspot.com
Şeful Poliţiei Române a dispus o anchetă pentru a-i identifica pe poliţiştii care lovesc cu picioarele mai mulţi tâlhari

Conducerea Inspectoratului General al Poliţiei Române a dispus verificări, după ce Inspectoratul Judeţean de Poliţie Ilfov a remis presei imagini de la acţiunea de reţinerea a mai multor infractori care sunt loviţi cu piciorul.

Verificările vizează în primul rând modalitatea de intervenţie a poliţiştilor şi asta pentru că în imagini se vede cum doi dintre oamenii legii, îmbrăcaţi civil, lovesc cu picioarele presupuşii infractori, pe când aceştia erau imobilizaţi la pământ.

La finalul înregistrării, realizată de IPJ Ilfov în colaborare cu IPJ Arad, se aude clar cum unul dintre participanţii la acţiune îşi îndeamnă colegii să se oprească. "Gata, mă, terminaţi", spune bărbatul în cauză, după ce unul dintre cei imobilizaţi a încasat trei lovituri de picior.

"Şeful Poliţiei Române a dispus efectuarea unei anchete cu privire la modul de acţiune al poliţiştilor în momentul reţinerii membrilor unei reţele infracţionale care acţiona atât în România, cât şi în străinătate", se arată într-un comunicat de presă al IGPR de joi.

Opt români căutaţi de autorităţi pentru că au furat 51 de laptopuri din sediul unei firme au fost prinşi de poliţişti, după ce s-au ascuns în Spania mai bine de o lună, timp în care au jefuit un bătrân şi s-au întors în ţară cu două maşini de lux furate, a informat, joi, IGPR.

Potrivit comunicatului, la sfârşitul lunii noiembrie a anului trecut, cei opt români au sustras, din sediul unei societăţi comerciale din Chiajna, 51 de laptopuri a căror valoare se ridică la 83.000 de lei, pe care ulterior le-au scos la vânzare pe Internet.

Membrii reţelei au bănuit, însă, că poliţiştii sunt pe urmele lor şi au hotărât să părăsească România. Cei opt au ajuns, la începutul lunii decembrie a anului trecut în Valencia-Alicante, unde s-au apucat de spart locuinţe. Astfel, au intrat în casa unui cetăţean spaniol în vârstă, care trăia singur şi i-au furat 16.000 de euro, o armă de vânătoare, un laptop şi alte bunuri. Tot bătrânului i-au luat şi un autoturism de lux. Apoi, au închiriat o altă maşină de la o firmă specializată şi au venit  cu cele două autoturisme în România.

Pentru prinderea acestora, Poliţia a acţionat  concomitent, în Chitila, unde au ajuns cei cu maşina închiriată, şi în judeţul Arad, la intrarea în ţară, unde au fost reţinuţi cei care se deplasaseră cu autoturismul furat.

Cei opt, cu vârste cuprinse între 21 şi 42 de ani, toţi din Bucureşti şi fără ocupaţie, au fost prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea şi Judecătoriei Buftea, cu propunere de arestare preventivă. 
Pe numele acestora, au fost emise mandate de arestare preventivă pe 28 de zile, pentru comiterea infracţiunilor de furt calificat şi complicitate la furt calificat în formă continuată, se mai arată în comunicatul IGPR.

Mai multe articole despre:
poliţie bătaie anchetă IGPR lovituri