MENIU

Ancelotti va prelua Chelsea din vară

Foto: www.dailymail.co.uk

Tehnicianul italian Carlo Ancelotti a hotărât să părăsească AC Milan şi va prelua, din vară, conducerea echipei Chelsea, cu care ar urma să semneze un contract pe trei ani, cu un salariu stagional de 5,8 milioane de lire sterline.

Imediat după demiterea lui Luiz Felipe Scolari, în urmă cu două luni, Ancelotti a fost unul dintre primii tehnicieni despre care s-a spus că l-ar putea înlocui pe portughez. Numai că la momentul respectiv italianul nu a dorit nici în ruptul capului să se despartă de "diavolii" de la AC Milan, iar pe banca celor de la Chelsea a fost adus, până în vară, olandezul Guus Hiddink, selecţionerul Rusiei.

Mutarea s-a dovedit a fi una inspirată, Chelsea înregistrând de atunci, în şapte meciuri disputate în Premier League, şase victorii şi un eşec. De asemenea, formaţia londoneză are mari şanse de calificare în semifinalele Ligii Campionilor, după ce a învins cu 3-1 pe Liverpool în prima manşă a sferturilor.

Timpul de gândire pe care patronul lui Chelsea i l-a acordat lui Carlo Ancelotti s-a dovedit a fi, de asemenea, o tactică bună, deoarece joi italianul l-a anunţat pe Abramovici că va prelua din vară echipa londoneză, după cum dezvăluie publicaţia The Sun.

Mai mult, surse din cadrul clubului AC Milan susţin că s-a ajuns la un acord cu Chelsea pentru ca tehnicianul să plece în Anglia cu un an înainte de expirarea contractului cu gruparea lombardă.

Ancelotti ar urma să semneze cu Chelsea un contract pe trei sezoane, conform căruia va avea un salariu anual de 5,8 milioane de lire sterline.