MENIU

Ana Camelia Ştefănescu, soprana care a cântat cu Jose Carreras, a revenit pe scena Operei Române

Foto: www.bellone.be

Ana Camelia Ştefănescu, soprana care a cântat alături de celebrul tenor José Carreras, a revenit joi pe scena Operei Române, în spectacolul "Lucia di Lammermoor" de Gaetano Donizetti.

Alături de ea, în spectacolul care s-a desfăşurat sub conducerea dirijorului Răsvan Cernat, vor cânta, printre alţii, Lucian Corchiş, Antonela Bârnat şi Vlad Miriţă. Spectacolul a început joi, 5 martie de la ora 18.30.

Născută la Bucureşti, soprana Ana Camelia Ştefănescu, în vârstă de 34 de ani, a mai apărut pe scena Operei Române în reprezentaţii de succes precum "Bărbierul din Sevilla" de Rossini, în 1997,  "Flautul fermecat" şi "Don Giovanni", ambele de Mozart , şi "Rigoletto" de Verdi.

Soprana are în palmares numeroase premii importante, printre care Marele Premiu al Concursului Internaţional de Canto "Hariclea Darclée" obţinut în 1995, Premiul II al Concursului de la Verviers, precum şi Premiul II şi Premiul publicului "Jacques Stehman" la Concursul Internaţional "Reine Elisabeth" (Bruxelles, 1996). 

Pe lângă rolurile în spectacole de operă, Ana Camelia Ştefănescu a susţinut recitaluri în Italia, Belgia, Spania, Polonia, Elveţia, Franţa, România, Olanda, Luxembourg şi Marea Britanie.

Mai multe articole despre:
Jose Carreras Soprana Opera Română