MENIU

Ambasadorul României la Londra cere producătorilor Top Gear să repare imaginea României

Clarkson, James May şi Richard Hammond

Ambasadorul României la Londra, Ion Jinga, a cerut în mod oficial producătorilor Top Gear să \"repare\" afirmaţiile jignitoare pe care le-au făcut la adresa României, scrie evz.ro. În luna septembrie a acestui an, Clarkson, James May şi Richard Hammond au realizat reportaje în zone rurale din ţară.

În urmă cu o săptămână posturile BBC şi BBC2 au difuzat reportajele realizate în România. În timpul filmărilor Clarkson a purtat o pălărie şi a susţinut că intră în \"ţara lui Borat\", referindu-se la filmul lui Sacha Baron Cohen.

\"Port această pălărie pentru ca ţiganii să creadă că sunt unul de-ai lor. Am auzit că pot fi violenţi dacă nu le place cum arăţi\", a spus Clarkson.

Se pare că prezentatorii Top Gear au râs de câţiva ţărani care construiau o casă, spunând că “ridică spânzurători”. Clarkson a amintit de aniversarea a 20 de ani de la căderea comunismului,  în timp ce se spăla pe faţă, a spus că se răcoreşte cu \"apă comunistă rece şi revigorantă\", mai scrie evz.ro.

Ambasadorul României la Londra, s-a declarat “surprins şi dezamăgit” de afirmaţiile realizatorilor Top Gear, în care România era corelată cu Borat şi cu ţiganii. Acesta a afirmat că persoanele care apar filmate în reportajul erau ţărani şi nicidecum ţigani.