MENIU

Ambasadorul Israelului la Bucureşti, David Oren: Ofensiva israeliană este legitimă şi permisă de ONU

FOTO: NewsIn
Ambasadorul Israelului la Bucureşti, David Oren consideră că a existat un număr redus de victime civile

Ambasadorul Israelului la Bucureşti, David Oren, a declarat în exclusivitate pentru Realitatea TV, că ofensiva israeliană este legitimă şi că armata israeliană nu are nici un conflict cu poporul palestinian, ci doar cu organizaţia teroristă Hamas.

"Felul în care Israelul atacă Fâşia Gaza este legitim şi este permis de articolul 51 al Cartei Naţiunilor Unite. Nu luptăm cu poporul palestinian, luptăm cu organizaţia teroristă Hamas", a declat David Oren.

Ambasadorul israelian a mai adăugat că  existat un număr redus de victime civile. "Numai 12% din victimele civile din Fâşia Gaza sunt civili, 50 din 400. Concomitent cu operaţiunile noastre militare am crescut cantitatea de ajutor umanitare. Mai bine de 400 de camioane încărcate de ajutoare umanitare au trecut din Israel către Fâşia Gaza."

David Oren a detaliat şi scopul operaţiunilor militare israeliene în Gaza. "În operaţiunea terestră, forţele noastre au ca scop controlul asupra locului de unde se lansează rachete şi să lupte de la sol împotriva teroriştilor şi să distrugă infrastructura şi depozitele de muniţie ale acestora. Nu avem nici o intenţie să preluăm din nou controlul Fâşiei Gaza."

Mai multe articole despre:
război Israel Hamas